Managed hosting door True

Inruilprogramma voor illegale XP-versies

Dit artikel delen:

Microsoft heeft een nieuwe licentie in het leven geroepen voor bedrijven die illegale Windows-versies gebruiken. De softwaremaker eist dan wel dat bedrijven hun software-infrastructuur laten auditen.

Microsoft schat dat zo'n 35 procent van alle software ter wereld illegaal wordt gebruikt, waaronder de nodige exemplaren van Windows XP bij bedrijven. Nu het er naar uitziet dat het bedrijfsleven voorlopig vasthoudt aan deze versie van het besturingssysteem, probeert de softwaremaker met een nieuwe volumelicentie bedrijven met illegale versies te bewegen over te stappen op legale versies.

Bij de nieuwe Get Genuine Windows Agreement-licentie kunnen resellers hun klanten een licentiecontract aanbieden waarmee al dan niet bewust gebruikte illegale versies van Windows XP Professional kunnen worden ingeruild voor valide exemplaren, aldus Cori Hartje, directeur van Microsofts Genuine Software Initiative.

Bedrijven die hier gebruik van willen maken moeten wel verklaren voortaan alleen nog maar legale software van Microsoft te gebruiken en instemmen met een audit van hun softwareinfrastrucuur. Grote bedrijven dienen bovendien een zogenoemde Master Business and Services Agreement af te nemen, zo blijkt uit een toelichting op de speciale partnersite van Microsoft.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben heel benieuwd wie er met de billen bloot durft te gaan :-)

Met de kennis die Microsoft zelf kan achterhalen, in de databases achter de windows online registratieprocessen, kunnen ze volgens mij gewoon zelf een direct-emailing campagne opstarten tegen deze illegale gebruikers toch?

Big $oftware Brother weet toch al meer over je dan je bedrijf lief is :-P

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.