Managed hosting door True

Microsoft beleeft beste eerste kwartaal sinds 1999

Dit artikel delen:

Softwarefabrikant Microsoft heeft het beste eerste kwartaal sinds boekjaar 1999 achter de rug. De omzet steeg met meer dan een kwart, mede dankzij de vraag naar Windows Vista en het Xbox 360-spel Halo 3.

De fabrikant boekte in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 13,76 miljard dollar. Dit is een stijging van 27 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 30 september, maakte het bedrijf 4,29 miljard dollar winst, zo heeft Microsoft donderdagavond bekendgemaakt.

Afgezien van de goede verkopen van Vista en Halo 3, zegt Microsoft ook goed te scoren met Office 2007-producten, Windows Server en SQL Server. Zo zag de fabrikant de operationele winst van zijn Client-divisie toenemen van 771 miljoen dollar tot 962 miljoen dollar. De winst van de Business Division steeg met ruim 20 procent tot bijna 2,7 miljard dollar.

Saillant detail is dat het verlies van Microsofts Online Services Business-tak, waar onder meer Windows Live onderdeel van uitmaakt, het afgelopen kwartaal meer dan verdubbeld is tot 264 miljoen dollar. De omzet van deze tak groeide echter wel met ruim een kwart. De Entertainment and Devices Division verkocht met 1,8 miljoen stuks ongeveer twee maal zoveel Xbox 360-consoles als in dezelfde periode vorig jaar. Alleen Halo 3 bracht al 330 miljoen dollar in het laatje. Deze divisie wist zijn verlies dan ook om te zetten in een beschaafde operationele winst van 165 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.