Managed hosting door True

Oracle stort zich op servervirtualisatie

Een geïntegreerd aanbod is de 'way to go' voor Oracle, zo bevestigde het bedrijf op z'n jaarlijkse gebruikersconferentie OpenWorld, met de lancering van Oracle VM. Die servervirtualisatieoplossing gaat voor een alliantie tussen virtualisatie en het besturingssysteem Linux.

De oplossing ondersteunt de 'huisoplossingen' van Oracle (Oracle Database, Fusion Middleware, Oracle Applications), applicaties van derden en de besturingssystemen Windows (Windows 2003, Windows Server 2003 en Windows XP) en Linux (Oracle Enterprise Linux 4 en 5, Red Hat Enterprise Linux 3, 4 en 5).

Het bedrijf beweert dat de oplossing "tot 3 keer beter presteert dan die van de concurrentie" (in de x86 en x86 64 bits). Daarmee neemt het stelling tegen VMware en Xen. Oracle VM steunt overigens wel op de opensource hypervisortechnologie van Xen.

Ook noemt Oracle de mogelijkheid om virtuele servergroepen te creëren. Ook kunnen resources worden verplaatst, zonder dat de applicatie van de gebruiker wordt gehinderd.

Vanaf 14 november is de software gratis te downloaden van de Oracle-website. Het bedrijf wil het aanbod winstgevend maken via services-deals (updates, ondersteuning, ...). Het jaarlijks licensietarief voor het systeem is 499 dollar per server met 1 of 2 cpu's. De prijs voor gebruik bij een onbeperkt aantal cpu's is 799 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.