Managed hosting door True

HP zet volop in op beheersoftware

Dit artikel delen:

HP gaf maandag op de HP Software Universe-conferentie in Barcelona hoog op van de winstgevendheid van haar softwaretak. Thomas Hogan, verantwoordelijk voor HP Software: "Zelfs als je de invloed van alle overnames die we hebben gedaan weghaalt, blijft er een gezonde groei over van zo'n 30 procent."

Thomas E. Hogan, Senior Vice President HP Sofware op de HP Software Universe-conferentie in Barcelona: "Iets minder dan twee jaar geleden stelde HP Software zich ten doel om een groeimotor te worden voor HP." Dat doel is volgens Hogan absoluut gehaald: "We zijn de snelst groeiende divisie en de meest winstgevende sector van 's werelds grootste technologieverkoper.

Volgens cijfers van IDC van deze zomer zijn we de op vijf na grootste in de software business. Voor het vierde kwartaal van 2007 verwachten we een omzet van 698 miljoen dollar. Dat is een groei van 100% in vergelijking met een jaar geleden. Over het hele jaar gezien gaat de omzet omhoog met 79% naar 2,33 miljard dollar. Zelfs als je de invloed van alle overnames die we hebben gedaan weghaalt, blijft er een gezonde groei over van zo'n 30%."

Winstgevend

Ook volgens Ben Horowitz, Vice President en General Manager van de Business Technology Optimation (BTO)-divisie binnen HP wordt software financieel steeds interessanter voor HP: "Hardware is nog steeds een groeimarkt, alleen zijn de prijzen gedaald. Met software wordt slechts een klein deel van HP's omzet gegenereerd, maar een groot deel van HP's winst verdiend. Het is het meest winstgevende onderdeel van HP procentueel gezien."

Volgens Horowitz is HP zeker niet van plan zijn softwareportfolio verder te diversiviëren: "Onze softwarestrategie ligt heel erg in lijn met onze hardwarestrategie. De reden daarvoor is simpel: we staan aan de vooravond van de grootste uitbreiding in infrastructuur ooit, die zijn oorsprong vindt in vooruitgang op het gebied van internet- en applicatietechnologie. Software voor het beheren en controleren van die gigantische infrastructuur is daarom zeer belangrijk."

Acquisities

Horowitz wil niet vooruitlopen op nieuwe acquisities, omdat het productportfolio op het gebied van it-beheer "behoorlijk volledig" is, maar wilde wel zeggen dat die waarschijnlijk op het gebied van Business Intelligence zullen liggen.

Ben Horowitz is Vice President en General Manager van de grootste divisie binnen HP Software, waar beheersoftware aan de man wordt gebracht, binnen HP betiteld als Business Technology Optimation (BTO).

Onder BTO valt de software op het gebied van strategie, applicaties en operations. HP deed op dat terrein de afgelopen twee jaar vier belangrijke overnames. In september 2005 kocht HP Peregrine, een fabrikant van asset-management technologie. In juli 2006 werd Mercury overgenomen, een softwareontwikkelaar van producten voor het beheer van applicaties in een computernetwerk. In juni van dit jaar kocht HP SPI Dynamics, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de beveiliging van webapplicaties. De meest recente overname, van datacentrumautomatiseerder Opsware werd in september afgerond en kostte HP 1,6 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.