Risicobeheer moet in raamwerk worden gegoten

Dit artikel delen:

Een gezamenlijke aanpak van risicomanagement kan de prestaties van een bedrijf verbeteren en de kosten verlagen. Dat blijkt uit onderzoek van de Economist Intelligence Unit.

Een goed georganiseerd raamwerk voor governance, risico en compliance (GRC) is cruciaal voor een goede bedrijfsvoering rondom complexe regulaties en stijgende risico's. Uit onderzoek van de Economist Intelligence Unit blijkt dat slechts een handjevol bedrijven hiermee een begin hebben gemaakt.

Onder de ondervraagden uit Noord-Amerika, Azië en Europa heerst overeenstemming over het belang van het geintegreerde GRC-raamwerk om bedrijfsprocessen beter in kaart te brengen, de status van de onderneming te verhogen, interne operationele processen en bedrijfsdata te optimaliseren  en uiteindelijk de concurrentiepositie te verbeteren. "Een belangrijke conclusie is dat bedrijven proberen de overlap tussen op het eerste gezicht verschillende regulaties te vinden", zegt Dan Armstrong, senior editor bij de Economist Intelligence Unit. "Vaak profiteren bedrijven nog niet van integratie, omdat hun acties om hun risico te verkleinen en hun compliance te verhogen vooral geïsoleerd worden geïmplementeerd."

Het onderzoek concludeert dat zonder een gedegen GRC-structuur, topmensen vooral zullen reageren op gebeurtenissen en daardoor afgeleid worden door de meest recente crisis. Hierdoor zullen ze nooit in staat zijn om hun risico's zo te beheren dat ze uiteindelijk hun bedrijfswaarde kunnen verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-05T09:58:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.