Managed hosting door True

IBM en Bull verstevigen band op bladeservermarkt

IBM en Bull breiden hun samenwerking uit met nieuwe initiatieven voor de Unix- en blade-markt.

IBM en Bull breiden hun oem-overeenkomst uit voor de bladeserver-markt. Bull gaat per direct IBM bladeservers integreren in zijn Escala- en NovaScale-productlijn. Zo zullen de x86-gebaseerde NovaScale Blade Series-systemen van Bull worden geproduceerd binnen deze oem-overeenkomst. Ditzelfde geldt voor de Bull Escala EL460B.

NovaScale en Escala blade-systemen krijgen hetzelfde chassis, waardoor gebruikers x86- en Power-gebaseerde blade-systemen door elkaar kunnen gebruiken in dezelfde fysieke omgeving. Bull trad recent ook toe tot Blade.org, een organisatie die zich inzet voor innovatie op het gebied van blade-gebaseerde oplossingen.

Blade computers integreren servers, storage, networking en applicaties in één systeem waardoor bedrijven kunnen besparen op energiekosten en it-personeel. Dankzij hun eenvoud, hebben bladeservers een belangrijk deel van de wereldwijde servermarkt veroverd. Inmiddels is 11,9 procent van de omzet van x86-servers binnen EMEA afkomstig van bladeservers, met een jaarlijkse groei van bijna 60 procent in de afgelopen twee jaar.

POWER6

IBM en Bull versnellen eveneens de ontwikkeling van POWER6-gebaseerde servers. De twee bedrijven hebben recent hun samenwerking op het gebied van Research & Development uitgebreid. Bull wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen en valideren van exclusieve instapsystemen, gebaseerd op de POWER6-processor. Deze systemen worden verkocht door IBM als onderdeel van hun System p range, en door Bull als onderdeel van de Escala-reeks.

De POWER6-processor van IBM werd in mei 2007 geïntroduceerd. De dual-core chip is gebaseerd op 65 nanometer-technologie en heeft een snelheid van 4,7 GHz. De processor is tweemaal zo snel als zijn voorganger, de POWER5, bij eenzelfde stroomverbruik. Het eerste systeem van Bull en IBM, gebaseerd op deze technologie, was een 16-core midrange server (IBM System p 570, Bull Escala PL1660R). In november kondigden de twee bedrijven hun eerste POWER6-gebaseerde bladeservers aan (IBM BladeCenter JS22, Bull Escala EL460B).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.