Managed hosting door True

Red Hat-ceo Matthew Szulik stapt na acht jaar op

Veel ceo's van ict-bedrijven staan al jaren aan het roer en zijn daarmee bijna onlosmakelijk verbonden aan de onderneming. Red Hat-ceo Matthew Szulik is hier een voorbeeld van; hij werd in 1999 ceo, maar stapt nu op. Zijn opvolger is al bekend.

Red Hat benoemt James Whitehurst tot ceo en president van het bedrijf. De nieuwe topman van de Linux-distributeur was voorheen operationeel directeur (coo) bij luchtvaartmaatschappij Delta Airlines. Daar trad hij in 2002 in dienst, maar na een - verloren - strijd om het ceo-schap in augustus 2007 nam hij ontslag.

Whitehurst is vroeger echter programmeur geweest, heeft een graad in informatica en zou thuis maar liefst vier verschillende Linux-uitvoeringen draaien. Red Hat verklaart dan ook dat de nieuwe topman zeker open source-aanzien heeft.

Oprichter

Szulik trad in 1999 aan en verving toen Bob Young, die mede-oprichter was van Red Hat. Young richtte in 1993 samen met Mark Ewing de inmiddels welbekende Linux-distributeur op.

Young bleef nog tot 2005 betrokken bij Red Hat, onder meer als lid van de raad van bestuur. Szulik blijft nu nog aan als voorzitter van de raad van bestuur, waar nieuwe ceo en president Whitehurst een zetel in krijgt. Het plotse opstappen van Szulik is ingegeven door medische omstandigheden in familiekring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.