'Managers vaker aan de slag met groene ICT'

Dit artikel delen:

Het aantal ict-managers dat zich bezighoudt met groene ict stijgt, aldus onderzoeksbureau Forrester. Toch zijn zij nog altijd in de minderheid.

In de eerste helft van 2007 hield een kwart van de ict-managers in Europa en Amerika zich bezig met een milieuvriendelijk aankoopbeleid, aldus de onderzoekers van Forrester. In de tweede helft van vorig jaar steeg dat naar ruim een derde van de managers. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat veel bedrijven het energiezuinigheid vooral vanwege kostenbesparing belangrijk vinden. Toch is de bewustwording met betrekking tot het milieu volgens Forrester wel degelijk verbeterd: in oktober zei 29 procent van de ict-managers ‘volledig op de hoogte’ te zijn van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van groene apparatuur. Een half jaar eerder, in april, was dat nog 15 procent.

Van de ict-bedrijven die zich niet bezighouden met het milieu, zegt 15 procent dat wel van plan te zijn. Een kwart zou bezig zijn met het opstellen van richtlijnen voor milieuvriendelijk beleid en 39 procent overweegt dat te doen. Forrester onderzocht 130 bedrijven in Europa en Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-08T12:00:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.