Slechts 2 procent Britse bedrijven omarmt Vista

Dit artikel delen:

Inmiddels is 2 procent van de Britse ondernemingen overgestapt op besturingssysteem Vista. Deze uitkomst van een onderzoek komt overeen met de verwachtingen van softwareproducent Microsoft.

Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk staan nog niet in de rij om over te stappen op Windows Vista. Uit onderzoek blijkt dat momenteel ongeveer 2 procent van de onderzochte bedrijven het nieuwe besturingssysteem gebruikt. Ondanks het lage percentage zou de adoptiegraad overeenkomen met de verwachtingen van Microsoft. Dat vertelt John Curran, hoofd van de Windows Client Group bij de softwaregigant, aan CBRonline.com.

In Nederland ligt de adoptiegraad van bedrijven wat hoger liggen dan in het Verenigd Koninkrijk. In november wees onderzoek onder Nederlandse ondernemingen uit dat in ons land inmiddels 5 procent de overstap waagden.

Curran zegt verder dat zijn bedrijf sinds de zakelijke introductie van Vista meer dan honderdduizend exemplaren heeft verkocht en een toename van de verkopen verwacht na het verschijnen van het eerste service pack (SP1). Volgens Curran zal dat in het eerste kwartaal 2008 plaatsvinden. Veel bedrijven wachten SP1 af voordat ze overstappen op Vista, aldus de Amerikaan. Ook van de toolkits die Microsoft bedrijven biedt bij de overstap naar het nieuwe besturingssysteem, verwacht Curran veel. Zo blijkt de Application Compatibility Toolkit inmiddels meer dan driehonderdduizend keer te zijn gedownload.

Mike Nash, een collega van Curran, heeft gezegd dat Microsoft "misschien iets te ambitieus was om te denken dat Windows XP tot maar een jaar na de introductie van Vista beschikbaar moest zijn." De voorganger van Vista verdwijnt na juni 2008 uit de schappen, hoewel er nog tot april 2009 ondersteuning op wordt geboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-01T11:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.