Online dienst maakt beheerkennis overbodig

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Inter Access gaat service management leveren als Software-as-a-Service (SaaS). De softwaredienst maakt functioneel en technisch beheer overbodig, terwijl de ict-infrastructuur wel flexibel en schaalbaar blijft. Een bedrijf dat de dienst gebruikt, bespaart een kwart tot de helft van de kosten, stelt Inter Access.

Inter Access biedt voortaan service management aan als softwaredienst (SaaS). Hiermee kunnen bedrijven een kwart tot de helft van hun beheerkosten besparen, zegt het bedrijf. Beheerexpertise hebben bedrijven niet langer nodig, terwijl flexibiliteit en schaalbaarheid gegarandeerd blijven. Bedrijven zijn met de softwaredienst in staat snel en voordeling functionaliteit toe te voegen of af te stoten.

De dienst heet ‘Service Management On Demand' en is de SaaS-variant van de Expertdesk-oplossing van Mansystems, een leverancier waarmee Inter Access sinds kort samenwerkt. De dienst is bedoeld voor bedrijven met een middelgrote ict-afdeling, vanaf vijf medewerkers.

Minder beheerwerk

De oplossing past de voordelen van SaaS-technologie toe op service management. Deze softwaredienst drukt de implementatiekosten, vermindert beheerwerkzaamheden en overige kosten. De software draait namelijk op externe servers en Inter Access neemt het beheer en onderhoud volledig uit handen.

Bovendien zijn ITIL-processen voorgeprogrammeerd op basis van best practices. Daarnaast bepalen afnemers welke service management-modules ze willen gebruiken en wanneer. Via een pay-per-use-systeem betalen zij alleen voor de software die zij gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sjonge jonge. Een kwart tot de helft van de kosten.
Gebaseerd waarop? Het lijkt wel een reclamespotje.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-12T10:40:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.