Cabletron overweegt afstoten Spectrum

Dit artikel delen:

Cabletron staat op het punt het bedrijfsonderdeel Spectrum te verkopen of te verzelfstandigen. Spectrum is actief in het netwerkbeheer. Cabletron is ook van plan een belang te verkopen in één van zijn andere drie divisies, zo meldt een medewerker van het bedrijf.

Cabletron kent, behalve Spectrum, bedrijfsnetwerken, netwerken van service-aanbieders en professionele diensten als divisies.
De herstructurering van Cabletron behelst volgens een woordvoerder van het bedrijf het opdelen in vier eenheden en het in kaart brengen van de mogelijkheden van deze vier. "Alles staat open", aldus de woordvoerder. Merrill Lynch geeft advies. Cabletron maakte in maart bekend dat het zijn productie gaat uitbesteden aan Celestica. Daardoor vervallen bij het bedrijf driehonderd banen.
Volgens marktkenners heeft Cabletron het moeilijk in de concurrentiestrijd met Cisco, Lucent en Nortel Networks. "Cabletron heeft een grote basis van klanten waar het producten geïnstalleerd heeft. Dat maakt het bedrijf tot een aantrekkelijke overnamekandidaat voor producenten van apparatuur als Alcatel, Siemens en Nokia", aldus een analist van Gartner Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.