Managed hosting door True

Wat wil jij Linux-guru Alan Cox vragen?

Dit artikel delen:

Linux behoort inmiddels wel tot de gevestigde ict-orde. De mensen erachter blijven vaak toch aparte, gedreven techneuten. Computable gaat kernel-ontwikkelaar en Linux-guru Alan Cox interviewen. Vraag mee!

Computable gaat Linux-guru Alan Cox interviewen. Hij is één van de sleutelfiguren in de ontwikkeling van Linux, al bijna vanaf het begin. De bebaarde Britse programmeur is relatief onderbelicht; veel van de verhalen rondom Linux - en de ontwikkeling daarvan - gaan over Linux-schepper Linus Torvalds en open source-voorvechters als Eric S. Raymond (ESR) en Richard Stallman.

Cox is al sinds 1991 actief betrokken bij de ontwikkeling van Linux. Hij installeerde een vroege versie van het open source-besturingssysteem op een computer in het campusnetwerk van de universiteit van Wales, waar hij toen werkte.

In dat drukke netwerk kwamen meteen de tekortkomingen van en bugs in de Linux-netwerkstack aan het licht. Cox nam de verbetering van dat component op zich, wat resulteerde in het herschrijven van het netwerksubsysteem. Later is hij zelfs mede-ontwikkelaar van de Linux-kernel geworden.

Wat wil jij Alan Cox vragen? Laat het ons weten via computable.lezers@vnumedia.com en wij leggen het Cox voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je kan hem natuurlijk ook gewoon direct mailen. Ik had een tijdje terug een probleem met een Linux-driver die Alan geschreven heeft en heb hem een mailtje gestuurd, na wat heen en weer mailen had ik een workaround (mijn hardware reageerde op een verkeerde manier op een instelling van de driver door die instelling tijdelijk uit te zetten werkte het) en een paar kernelversies later was het probleem opgelost ...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-22T11:49:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.