Managed hosting door True

Novell boekt weer winst in eerste kwartaal

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Novell heeft zijn kwartaalomzet met negen procent zien stijgen tot 231 miljoen dollar. De winst kwam uit op acht miljoen dollar, tegen een verlies van 21 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De cijfers hebben betrekking het eerste kwart van het financiële boekjaar, dat loopt van november tot en met oktober.

Novell heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een winst geboekt van acht miljoen dollar, tegen een verlies van twaalf miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg negen procent tot 231 miljoen dollar.

Grote groei deed zich voor in het bedrijfsonderdeel Open Platform Solutions. Van de omzet van 30 miljoen dollar kwam 28 miljoen uit Linux-producten, een groei met 65 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de divisie Identity and Security Management kwam 28 miljoen dollar uit een totale omzet van 32 miljoen dollar uit indentiteit- en toegangsbeheer. Dat is een groei met vijftien procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

Novell-ceo Ron Hovsepian is blij met de betere resultaten. Het geeft volgens hem aan dat de strategie van Novell aanslaat en tastbare resultaten oplevert. Voor het hele jaar verwacht hij een omzet tussen 940 en 970 miljoen dollar, iets boven de eerdere verwachting tussen 920 en 945 miljoen dollar.

Omzet Novell
1e kwartaal*
Bedrijfsonderdeelx mln $
Open Platform Solutions30
Identity and Security Management 32
Systems and Resource Management37
Workgroup90
Overig42
Totaal231
*) periode november 2007 t/m januari 2008

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-02T14:29:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.