PHP gecertificeerd voor Windows Server 2008

WinServer 2008 SP1

De open source scripttaal PHP lijkt Microsoft eindelijk te omarmen. Tot nu toe leek PHP op een server vooral geschikt voor open platformen als Linux. PHP-leverancier Zend heeft een overeenkomst gesloten met de Windows-producent en de certificering van PHP-versie Zend Core voor Windows Server 2008 is een feit.

Andi Gutmans, chief technical officer van PHP-leverancier Zend, zegt dat de prestaties van scripttaal PHP onder Windows nu vergelijkbaar zijn met die onder Linux. Dit zou het resultaat zijn van een al enkele jaren lopende samenwerking tussen Microsoft en Zend.

Een van de belangrijkste onderdelen van deze samenwerking was het optimaliseren van de Windows web server IIS (Internet Information Server) voor PHP. De taal wordt (onder Linux) vooral gebruikt met web server Apache, maar voor Windows Server 2008 is IIS de standaard. IIS en PHP werkten tot voor kort echter niet goed samen, met tegenvallende prestaties tot gevolg (zeker in vergelijking met de combinatie PHP en Linux).

Zend Core heeft de certificering gekregen voor Windows Server 2008. Dit houdt echter in dat PHP zelf de certificering ook mag voeren, omdat open source PHP onderdeel vormt van het commerciële product Zend Core. Gutmans benadrukte overigens dat de ondersteuning voor Linux geenszins te lijden zal hebben van de certificering.

Zie ook: Webhosters blij met Windows Server 2008

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De open source scripttaal PHP lijkt Microsoft eindelijk te omarmen."

Dat lijkt me eerder andersom, als vooral IIS aangepast moest worden om PHP lekker te laten draaien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-06T11:50:00.000Z Niels Lipmann
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.