XP-gebruikers stappen niet over op Vista

Het zijn vooral Windows 2000-gebruikers die besluiten over te stappen op Windows Vista. XP-gebruikers maken de overstap vrijwel niet. Dit jaar wordt bepalend voor Vista, stelt Forrester Research.

Vooral gebruikers van het oude besturingssysteem Windows 2000 stappen over op Windows Vista, stelt Forrester Research. De analisten van het onderzoeksbureau hebben daartoe de desktop- en browseromgeving van vijftigduizend eindgebruikers in 2300 grote en heel grote ondernemingen onderzocht. 

Onder alle gebruikers van de verschillende Windows-besturingssystemen, bleef het aandeel van Windows XP in 2007 gelijk aan dat in 2006, namelijk 90 procent. Forrester denkt dat vooral de gebruikers van het oudere besturingssysteem Windows 2000 overstappen op Vista. Het gebruik van Windows 2000 nam in 2007 af met 6 procent.

Uit Microsofts financiële cijfers van juli 2007 bleek dat de omzet uit Windows XP nog groter was dan uit Vista. De softwaregigant sprak die berichten echter tegen. In januari stopte Microsoft met de levering van XP aan pc-producenten en wederverkopers.

2008 is bepalend

Forrester noemt 2008 bepalend voor Vista. Een kwart van ondernemingen is van plan in 2008 over te stappen. Maar gezien de langzame start, weinig productiviteitswinst en de geplande introductie van opvolger Windows 7 in 2009, kan het zijn dat zakelijke sector de migratie uitstelt of de versie zelfs helemaal overslaat. Vista kan op die manier hetzelfde lot als Windows Millennium Edition beschoren zijn, meent Forrester.

Forrester noemt de verschillen tussen het bedrijfsleven en de consument in het gebruik van desktops zo groot, dat leveranciers voor elke groep een andere strategie kunnen volgen. Macs blijven niche in de zakenwereld. Hoewel het aandeel Windows met 4 procent daalde, blijft Microsoft de onbetwiste monopolist. Ongeveer 95 procent van zakelijke gebruikers gebruikt Windows. 

Apple

2007 was een goed jaar voor Apple. Het zakelijke aandeel groeide drievoud naar 4,2 procent. Het gebruikt blijft beperkt tot enthousiasten en kleine werkgroepen. Volgens Forrester willen ict-afdelingen standaardisatie en leveren Macs ict-managers te veel problemen op.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gemiddelde gebruikers zullen bij vervangen van hun pc Vista ongetwijfeld afnemen. Mooier en stabieler, dat lijkt me wel duidelijk. Al heeft Vista bv wel curieuze acties; als ik verkeerd heb afgesloten kan ie zonder duidelijke melding een herstelpunt terugzetten zodat ik bepaalde verwijderde directories weer terugzie... Problemen met oude hardware waar geen juiste drivers voor zijn, applicaties die blijven zeuren om UAC of elke keer crashen (ook onder XP comp mode)...

Noodzaak van veel bedrijven om van XP af te stappen is er niet (totdat support en patches ophouden). Windows 7 in 2009 - ongetwijfeld zal MS daar niet in slagen, al was het maar om overstappers naar Vista te stimuleren...

Onlangs werd bekend dat windows XP nog minimaal 2 jaar blijft bestaan. Komt mij zeer goed uit ...
Windows Vista heeft veel te veel 'toeters en bellen'.
Ieder ogenblik moet je toestemming geven voor een bepaalde opdracht. Je bent meer aan het zoeken als dat je kan werken op de pc. Heb sinds 3 weken een nieuwe pc aangeschaft met Vista. Wil daar nu absoluut van af. Wat moet ik doen? C partitie formatteren en de software XP OEM installeren? Of een nieuwe harde schijf kopen waar ik XP op kan installeren? Gaarne uw antwoord. Alvast bedankt voor de moeite.

Een nieuwe harde schijf is niet nodig, gewoon een CD van Windows XP in de computer doen, opnieuw opstarten, opstarten vanaf cd en over partitie C heendoen dan moet vista helemaal weg zijn.

Ik heb over het algemeen niet zo hele veel problemen met windows vista, maar het traagt de pc wel erg af.
Ik kan met mijn nieuwe laptop geen full hd op windows Vista, heb ik er XP op gezet, alle drivers werken ook en nu draait full hd wel zonder vertraging.

LEVE XP !

Beste, ik heb ook een laptop met Vista maar heb dit ook veranderd naar XP.
Tjits

@ H Tempelaar
Laat de Vista partitie in takt, boot de machine met een Linux live-cd, verklein de Vista-partitie, maak een of twee nieuwe partitie. Dan kun je kiezen, 1 partitie met XP en 1 met Linux. Via de bootmanager (GRUB) kun je naar believen verschillende OS-sen starten. Je bestanden kun je probleemloos tussen al deze OS-sen delen.
Zo heb je meer plezier van je machine en kun je evt leren dat de wereld groter is als alleen maar Windows . . .

De reden waarom MS houdt de markt voor OS is dat voor gewone gebruikers is geen mogelijkheid of keuze: al je gaat een nieuwe computer kopen, je kunt niet zonder Windows.
Als je heb een groot bedrijf, je kunt natuurlijk een image met de gewenste OS in alle computers, maar zelfs in dat geval kan je niet zo makkelijk machines zonder OS krijgen.
Vista is zwaar een traag, maar toch een onhandige en onaantrekkelijke interface. Misschien meer stabiel en veilig, maar de voordelen wegen niet tegen de kosten en spanning om te vervangen.

Een nieuwe pc die keurig geleverd werd met Vista bleek niet vooruit te branden, zelfs na heftig tweaken, alles Window dressing uitgezet.
Maar ipv een stap terug naar xp de stap naar linux (ubuntu) gezet.

En voila mooie flitsende interface en een goede performance

Beste computable lezers,
Windows Vista is een besturingssysteem dat meer op de gemiddelde gebruiker is gericht. Makkelijker te bedienen en mooier van vormgeving. Wij zijn heel trots op ons product. Met problemen kunnen jullie altijd terecht op onze website voor informatie en ondersteuning. Kom daarvoor naar www.windowsvistaservice.nl

Verify this posting at validate.webrepassociates.com and enter code: gzn4skgug

@Josanne,

reclame, en ook ongewenste krijgen we al genoeg, dus laat dat voortaan achterwege a.u.b.

Overigens is Kubuntu 8.04 een dijk van een OS met een hele berg gratis software en heeft veel minder machine nodig als Vista, en beter nog het is gratis . . . . .
Tel daarbij een uiterst aktieve gemeenschap die helpt bij problemen en de afwezigheid van virus/trojaner etc. en je hebt iets dat uiterst geschikt is voor de gemiddelde gebruiker zonder dat hij x honderden euro's moet neertellen.

@ Josanne

fijn dat je achter je product staat, hoezo makkelijker te bedienen?:
- knop indrukken= PC aanzetten
- startknop, progamma kiezen, programma gebruiken
Volgens mij was dat bij 3.1, 3.11, 95, 98,2000, ME, XP ook zo, of mis ik iets (behalve een van de MS versies)
- mooier??? daar koop ik het niet voor, hij moet doen wat het altijd heeft gedaan, het 'systeem bedrijven(OS)'
Veiliger? Een virusscanner erover heen gooien is simpeler, kost wel een paar euro maar 1000 keer minder ergernis, gevloek, getier en tijd.
De klant wil blijkbaar iets anders, take care(team) of je klant, ik kan me niet herinneren dat de klant deze verandering heeft gevraagd!?

Als privegebruiker heb ik Vista wel ge?nstalleerd. Traag, onhandig. Maar in mijn bedrijf heb ik na testfase besloten het niet uit te rollen. Wat een ellende: software compatiblity niet o.k., alle hardware moet ongeveer vervangen, profielen niet lekker te beheren, kortom geen enkele meerwaarde ontdekt. XP voldoet nog steeds prima op de gemiddelde werkvloer!

Opzouten met die ram, processor en grafische kaart verslindende besturingsrotzooi, want dat is het meer niet. Een Xbox draait op een pentium3 op 750 mhz? En kijk eens wat voor een super mooi grafische en snelle games je kan spelen?

Wat zit er in een Wii, playstation 2 of 3? Vast niet zoveel als in een core duo quad core, vette pc die je vandaag de dag nodig hebt om nog wat behoorlijks te doen, of de nieuwste games te spelen ?

Heb hier de p4 op 3000HT, 4 gig ram, een aardige grafische kaart met 512 MB, en nog kun je de nieuwste tot de redelijk nieuwste games nauwelijks of niet spelen !!!!

Gewoon belachelijk, voor elke nieuwe game moet je een steeds hogere, betere en duurdere pc kopen. en dan nog het besturingssysteem wat de hele boel super vertraagt met allerlei onnodige troep.

Windows moet gewoon ver-simpliseerd worden !
Evenals de PC games...

Te gek voor woorden als je toen net die p4 op 3000mhz kocht, en nog steeds schokkerig je spelletje moet spelen?! Heb hier nog een pentium 3 staan 500 mhz, 1 p3 750 mhz, en eigenlijk alle 3 nagenoeg zeker de laatste 2 waardeloos zijn geworden.

Heb een kapitaal uitgegeven om die 3000 mhz te kopen, denk je van nou, die zal voorlopig alles aan kunnen, .... ja forget it !

Neem m'n amiga 500 nou van destijds. tegen over de pentium 1 op 200 mhz 32 mbram, het nieuwste toen....
Spel desert strike op de amiga, op 3 floppies van maar 880 kb per flop, een krappe 2.6 MB aan spel, prachtige superieure graphics, 4 kanaals super stereo, en speelde als een trein op maar 7 jawel 7 MHZ ZEVEN !
ZEVEN !! met slechts 1 mb aan ram.... halve mb uitbreiding er in... halve standaar aanboard. Zelfde game op de pc, besloeg meer dan een halve CDROM notabene, zeg 300 MB of meer... en grafisch super slecht, bagger om aan te zien, geluid gewoon onder de maat.

Ik kon zelfs op die 7 mhz bekant een pc emuleren. Nu heb je een vette 2000mhz, of meer nodig om een simpel amigaatje op je pc te emuleren !
Pin me niet vast aan de exacte vereisten, maar i.i.g zat ouwer nodig om dat simpele spelcomputer ding na te doen....

Mijn pentiums 3 , ze doen het, zijn er voor de games van de kids, die niet op XP en zeker niet op Vista werken enzo, belachelijk tot het absurde gewoon....

En de p4-3000 is ook al vol. Weggegooid geld...
Vista erop ? nou denk het niet he.. liever nog windows 98. Want XP sloopt je snelheid met hele muren te gelijk.... laat staan Vista....

Hypertreathing. ha! zelfs de amiga kon beter multitasken, voor wattie kon..... moet je nou eens een floppie proberen te formatteren op de pc. probeer eens wat anders te doen. tsssss.....

Ding moet "z'n eerste service beurt"nog krijgen zeg maar.... en je kan nou al nauwelijks wat behoorlijks spelen als er wat leuks uit komt....
Veel te hoge systeem vereisten !
Moet je weer een hele nieuwe pc kopen, core duo's met weet ik veel hoeveel megaherzjes, en doe het goed, neem de duurste en de zwaarste, want anders ben je over een half jaar ook alweer EOL met dat ding !

Dat kan toch allemaal niet?

Zoveel power in het apparaat, en dan nog meer moeten hebben wil je flink willen gamen....zonder stotteren etc etc.

Een grafische kaart van 500 euro, dat is 1100 guldens, dat heeft m'n hele pc niet eens gekost, voor een kaart die zeker binnen afzienbare tijd ook al te kort blijkt te zijn....

Dan al die windows versies die je ook nog in je strot wordt geduwd. windows 98, nauwelijk of helemaal zeker via microsoft de updates op te halen, omdat ze het niet meer ondersteunen. daar ga je dan, als je je ding weer eens moet formatteren en installeren. Moet je een goed werkend apparaat gewoon weggoien omdat je de nodige patches of updates niet meer kan krijgen.

Nou weer met XP.... Alsof iedereen maar altijd een nieuwe pc kan kopen, was al blij dat ik deze op afbetaling kon regelen, zelfbouw, dus goed spul erin. 4 maanden , nadat het moederboard was vervangen, stond nog zo lang niet in het assortiment, bleek het moederboard alweer EOL te zijn....

Upgraden, gaat al niet meer, ondersteudt geen core duo. Ram ook alweer andere types, nou ja het enige is de pci-express kaart dan, die dan ook al te kort zou gaan schieten wat er over blijft als je een nieuwe moet kopen, ergo upgraden, die wel aan de game eisen moet voldoen.. Besturingssysteem XP kon je al vergeten voor je pentium 3, dus XP op dit ding, en dwingen ze je later om weer een besturingssysteem aan te schaffen , alsof hij dat wel gaat trekken.... Dan speelt er gelijk weer een hoop niet meer..... je blift zo aan de gang.

Bij een computer groothandel gewerkt dus weet er alles van.
Ze programmeren de software en de games zo, dat je wel een nieuwe pc MOET gaan kopen, upgraden heeft weinig zin, want het betreft een voeding , moederboard, andere aansluitingen geen ide maar sata, andere ram modules steeds, grafische sleuven weer anders, dus andere kaart weer, processor, en wil je na een niet zo lange tijd de wat snellere versie kopen, wordt die alweer niet meer gemaakt of geleverd.... wil je wat kunnenblijven doen, ja,... als veredelde tiepmachine kenne ze nog hun werk doen, tot dat ze weer stoppen met updates en patches voor je text verwerker office....
Want de nieuwe versies dat trekken ze dan niet...!

Leuk hoor die vooruitgang..... Gaan ze vast wel een keer merken..... als niemand meer zo gek is steeds een nieuwe pc elk jaar te kopen, en dus ook de games of programma's niet meer kopen, die het op die machine niet meer trekt.... Je wordt op alle fronten gedwongen om een nieuwe pc te kopen en dus ook het besturingssysteem, welke het laatste er voor zorgt , dat je nix meer anders kunt dan een nieuwe pc te kopen, omdat ze nix meer onderstenen, of niets werkt er op...

Geen ondersteuning meer, maar ze maken dan de hardcore zittenblijvers het steeds moeilijker, met MOET een windows mediaplayer updaten, anders werkt er weer iets niet, dan weer alerlei andere meuk die die updates mogelijk moeten maken.... je browser, etc etc.
Die pentiums 3 met windows 98 kunnen dat nieuwe spul allemaal niet aan dus gelijk gedegradeerd tot een hoopje onbruikbare chippies die je niet eens op ken vreten ;-)
JE pentium 4 die geen core duo of quad ndersteut net zo..... hij is nog niet eens afbetaald....Dus , als je geen geldboom in de tuin hebt staan of het geld je op je rug groeit , kan je al dat moois en die fun mooi vergeten.....

Elke keer weer. Dankzij Microsoft.....verbeteringen. 't spul hangt van ellende aan elkaar, en zoals een digibeet collega eens zei:"windows... maar waarom moet ik dan allemaal andere programma's hebben om allelei muziek, uitpak progs, rar, zip, films foto's prgramma's etc etc er opzetten ? " "ja het is mar een "besturingssysteem" zei ik dan... Kon ook geen voorbeeld begrijpend duidelijk maken....
Hij zei: als je een auto koopt" zi er toch ook alles op en aan om te rijden"... "waarom dan met een pc niet "....
Probeer daar dan maar eens antwoordt op te geven...

Microsoft xp , vista.....
ga nog liever terug naar Dos.....

Hardware fabrikanten.... Steeds
"krachtiger" , ja, en dan lopen ze af en toe nog langzamer dan m'n pentium 3 van 500 mhz!
Of misschien wel m'n amiga met 7 megaherz !

Ik denk dat ik m'n commodore 64 maar weer op ga zetten... dat was meer fun dan nu....
Spelletjes die 4000 aan quad core vereisen gaan we de eerste 10 jar toch niet kunnen spelen....
Alsof dat zo'n zwaar besturingssysteem en zware hardware voor nodig is, om een mooi spelletje te spelen..... DE game consoles schijnen zoveel niet nodig te hebben, en voor textverwerking of een fot bewerking kon ik al met de pentium 1 al zeer vlot.... nu wacht je soms een half uur voordat Word is opgestart, voor die paar letters die je wilt tiepen....

Gewoon van de gekke... Beeldbewerking kan ik me nog voor stellen.... dat red ik wel met m'n 3000HT..... maar een quad core , 4 x 1000 mhz.... ik vat het alllemaal niet....behoudens geldklopperij, da's het enige wat ik w?l vat....

Ik heb de windows versies "gekocht"m te mogen gebruiken. 95, 98, XP.....en door het beeindigen van ondersteuning, nou ja. belemmert microsot mij m'n goedbetaalse recht om het te gbruiken. Die updates en patchs dienen gewoon tot in de eeuwigheid beschikbaar te blijven, zolang onze computertjes nog functioneren.... Daar heb je voor betaald....?

Dat zouden ze Microschoft eens mee voor de rechter moeten dagen.....Alsof die updates en patches z?veel ruimte in beslag nemen. Zet ze dan op de FTP simtel servers of waar dan ook, als ze maar beschikbaar blijven.....Nu is het ??n goeie crasch, heb je je cd nog kun je hem nog installeren, maar de hoognodige patches en updates, kun je vergeten... Zeker je nederlandstalige....en dus op den duur je hele pc ook....rijp voor de conainer, want recycelen en hergebruik is er met de lagere systemen niet meer bij..... slijten ze aan achterlijke gebieden zoals ze destijds het al meerdere malen failiette Commodore , het type Commodore64 voor hergebruik naar blijkbaar "achterlijke" Russen te verschepen.... en dat in een pentium 3 / net begin p4 tijdperk....
Alsof zij daar enige technologische vooruitgang mee konden boeken....? Spoort niet....

Dat recht zouden ze bij Microsoft niet mogen hebben om jouw apperatuur door dit soort praktijken onbruikbaar te maken....?
Ik ben als de dood dat m'n pentiummetjes 3 crashen, en niet meer kan terug installeren omdat je de updates en de patches niet meer kunt krijgen....
Ze werken, doe er elke dag m'n dingetjes mee, met plezier, ahoewel, beetje buggie, maar welk MS besturingssysteems is dat nou niet.... maar dat zal ooit toch op gaan houden....

Die MS versies allemaal hangen van ellende aan mekaar, al die patches en updats, ik zie b.v. o.a. XP dan eigenlijk net als zo'n ingepakte mummie met zoveel verband en pleisters, in het ziekenhuis, met de poot omhoog in zo'n beugel.....

En het zou me helemaal niets verbazen, als Bill Gates , Microsoft, alle hardware bedrijven opgekocht hebben....om zo de boel nog meer naar hun hand te zetten....


Vista maakt mijn investeringen in al mijn XP-games waardeloos. Nog nooit heb ik een fabrikant meegemaakt, die al zijn vorige producten onbruikbaar verklaart. Denkt Microsoft nu werkelijk, dat wij alles gaan vervangen? Dat wij een slecht OS gaan vervangen door een inferieur OS? Vrienden, wat laten wij toe?

@ Sjaan.. wat dat betreft zitten we helemaal op een lijn!.
Ik heb - ook wegens omstandigheden - een amd 1200, 256kb, Xp-light (alle overbodige services eruitgehackt) op mijn buro staat en dat werkt prima. Op zolder heb ik nog een PIII - 400 Mhz 512 Mb met Windows 2000 server-light staan, en dat gaat als een speer. Waarom? Omdat ik het os naar MIJN hand heb gezet en niet anders om. Op hetzelfde bakkie heb ik ook Red Hat Linux geinstalleerd en guess what?? Gaat drie keer zo hard als dat gehele windows en geen geze*k meer met rebooten.. het loopt gewoon dag in dag uit en zo stabiel als een huis.

Het is net of door het Windows concept er niemand meer zelfstandig "outside of his, her own mind window" kan denken? Ik ga bij mijn nieuwe pc over op (secure)Linux en zal nooit meer terugkeren voor serieuse zaken.

De tandem Intel en Microsoft drijven i.d.d. de gehele ict wereld op op en vooruit al gamend cyberspace in, of he virtuele landschap, waardoor er bijna niemand meer stilstaat bij hetgenen wat men nu eigen aan het doen is.

Ik ben het helemaal met je een (MS)DOS is nog steeds genoeg - als je kijkt naar de KERN wat mensen aan het doen zijn. Gewoon DOM DOM SIMPEL typewerk, data entry, gegevens bewerken,knippen en plakken.

Het is ook belachelijk hoe er in pc's tegenwoordig HYPER-CORE-V_BLA-BLA_BLA processoren zitten maar aan de BUITENKANT (de invoermethode) zitten we nog steeds op een toetsenbord uit het stenetijdperk te typen.
Waar blijven de revolutionaire ontwikkelingen op HUMAN INTERFACE gebied. Waarom kan ik niet met mijn ogen en stem communiceren met een pc?

Ik ben het helemaal met je eens...Windows (95, 98, ME, 2000, XP, Vista) zou installeerbaar moeten zijn wat jij wilt. Vanuit de cdrom ZELF kunnen kiezen welke software er op je pc gezet word..De KEUZE krijgen over WAT je zelf nodig hebt...
Nu word er gewoon 10 gb aan "operating system" (meer een remote controle/ monitoring systeem vanuit Redmond over je EIGEN hardware) op je harddisk gezet en that's it!

"Hoog tijd voor een Windows-Light." of gewoon Linux ;-)

Wat games betreft..
Het is steeds meer van hetzelfde, grafisch, hyperspace, Ultra 3d virtueel geweld. Echte vernieuwde innovatie vind er niet plaats op de pc game scene.
Goed voorbeeld van innovatie is in mijn ogen de WII - bewegen met je lijf en op een nieuwe manier interfacen met je pc.

Je hebt weer gelijk als je ziet wat Microsoft nu aan het doen is met Windows 7 en "Cloud Computer". Nog even en Microsoft is EIGENAAR van JOUW PC omdat je (zo stom bent geweest om) HUN OPERATING SYSTEM erop hebt gezet. yeah right up my a**

Waarom je steeds snellere pc's mocht kopen om te kunnen gamen???
Omdat er geen ECHTE programmeurs meer zijn met echt 100% verstand en inzicht van hardware. Er zijn wel steeds meer scriptkids, die bibliotheken (Visual Basis, C, C++ C# libraries) van bouwblokken in elkaar slepen tot een spelletje of een bla bla bla enterprise applicatie:
http://z390.sourceforge.net/z390_Mainframe_Assemble_Coding_Contest.htm
http://www.softpanorama.org/Lang/assembler.shtml
http://x.webring.com/hub?ring=x86asm
http://www.jorgon.freeserve.co.uk/
http://www.jorgon.freeserve.co.uk/GoasmHelp/newwin.htm

Wie weet welke ANDERE niet zichtbare functies zijn ingebouwd door microsoft in deze kant-en-klare software bouwblokken? In God we trust... voor de rest is er de disassembler.
De mens word steeds luier en dommer (lees denke niet meer zelf na, creeren en scheppen niets zelf meer) en de fabrikanten blijven maar spullen verkopen om die luiheid te stimuleren ;-).

Zolang iedereen - als een niet zelf nadenkende hol omhulsel - het marktaanbod achterna blijft hollen, hebben ze nog genoeg sales bij Intel en Redmond.

Zo nu weer effu terug naar de commandline.

@Ronald
Voor wat betreft een revolutionair HUMAN INTERFACE invoer device zijn er verscheidene ontwikkelingen, waarvan ik zelf de http://www.alphagrips.com/ de beste vind, aangezien de ergonomie is aangepast aan menselijke handen ... lijkt zo vanzelfsprekend.
Spraakherkenning schijnt recentelijk ook naar een hoger niveau te zijn getild (zoek op Dragon naturally speaking).
Verder wordt het een keer tijd dat de video output naar de ogen wordt gebracht. Daar is het nog niet zo goed mee gesteld, want de i-glasses e.d. zijn vooral geschikt voor DVD bekijken en voor computergebruik moet de resolutie aanzienlijk worden verbeterd.

Wie weet komen we er nog een keer ...

RR

Nog eens, beste mensen, jullie hebben gelijk, Windows is een ramp. Laten we eerlijk zijn, Commodore 64 was zo traag als een slak, maar wat kon je er verschrikkelijk veel mee. Een handige Duitser heeft uitgevonden, dat Commodore een 9000 serie heeft gecreeeerd, waarbij je via een interface een levensgrote harde schijf eraan kon hangen, en als je dan Vizawrite als tekstverwerker gebruikte, kon je brieven schrijven, waar zelfs WordPerfect van bloosde; en wat dacht je van Superbase als database, werkte fantastisch, en dat met een werkruimte van ca. 50 K.

Massaal Microsoft met het winddozen spul op de schroothoop of in de prullenbak en linux en open source gaan gebruiken dat werkt

Zo hey kijk dat nou, linux is voor mensen met teveel tijd over ga gewoon voor een acronis boot cd en halveer de vista partitie zo kan je een dual boot met xp maken nix geen linux kost teveel tijd met het gekloot van packages e.d.

"Ga gewoon voor een acronis boot cd en halveer de vista partitie zo kan je een dual boot met xp maken"
En hoeveel tijd kost dit James?
Hoe vaak heb je je OS al ge-herinstalleerd? Gereboot na de zoveelste update?

Wat vind je nu zelf van, dat je 2 operatings systems op je computer nodig hebt om er mee te kunnen werken?

Of heb je ook 2 motorblokken liggen in je auto omdat die ene het af en toe niet lekker doet, zodat je op de ander kan overschakelen? (tenzij je een hybride auto hebt uiteraard)??

"If it aint broken do not fix it"
"But if it is broken, fix it right from scratch"

@Jan van Leeuwen, 19-08-2008 14:22

Niet om het een of 't ander, maar zodra er hier een bericht over Windows of Microsoft verschijnt, dan spatten de reclameboodschappen voor Ubuntu en Linux van de desbetreffende adepten van het scherm.
Ga dus alsjeblieft niet lopen miepen dat er 'reclame' gemaakt wordt door iemand die het voor de afwisseling eens een keer voor Miscrosoft opneemt!

Ron, je hebt groot gelijk.

@ Ron Tuijnman

leer eerst eens lezen.

ik heb een acer/aspire laptop64bit met vista home premium sp1 ik wil graag autocad 2000 installeren maar dat lukt niet ook met behulp van oudere versie"s installeren.kan iemand mij helpen . bij voorbaat dank hennie

Nieuwe pc gekocht (Acer 3641), met standaard Vista Home Premium erop. Veel programma's (alles gekocht, dus niets illegaals) doen het niet meer. Nu wil ik XP erop zetten. Gaat niet. HOE KAN IK DIT (als simpele computergebruiker) VOOR ELKAAR KRIJGEN????
Alvast bedankt voor de hulp!!!

Wat een onzin wordt hier verteld.
Ben zelf PC-Retailer.
Windows Vista wordt door ons op bijna alle nieuwe systemen zonder problemen geinstaleerd en werkt bijzonder goed.
Al die negatieve berichtgeving over Vista, ik word er doodziek van.
Ben het met Josanne eens.
En Linux zal nooit een Windows worden.
Van verdere reactie, onthoud ik mij maar.

Toch raar, ik draai sinds de release zowel de 32 als 64 versie van Vista. Zonder noemenswaardige problemen.

Zou het dan toch aan de gebruikers liggen, of heb ik gewoon mazzel?

Linux zal ongetwijfeld hetzelfde gebruiker afhankelijke resultaat hebben.
;-)

Stop met zeuren en dank de Heer voor alles wat Hij ons ter beschikking stelt via Microsoft!

Het volk slaat soms door, daarom hier de feiten zoals ze mij bij staan.

- WIndows 98 moest te veel kunnen en werd hierdoor onstabiel. MS kon niet anders dan het veel stabielere XP te lanceren. Jammer van veel spellen die door cowboys waren geprogrammeerd en niet meer werkten.
- Ondanks dit, heb ik mijn beste spelervaring overhouden aan de periode van de XT 8088 tot de 486. Het memory tweaken met HIMEM en EMM386 in combinatie met dubieuze sounddrivers moest je op de koop toe nemen.
- XP vraagt niet veel. Je moet het natuurlijk niet op een Pentium 200mhz met 128MB willen draaien en een veelvoud van software met adware erop zetten.
- Vista is een misser ofschoon mijn dochter er wel weg van is. Toch is het te weinig intuitief (verkenner!) kent het onvoorspelbare storingen, die onder XP ondenkbaar zijn. Ik heb wel vertrouwen in WIndows7.
- Het is jammer dat MS na 3 jaar weer geld wil zien, waardoor we opgezadeld blijven met nieuwlichterij waar we niet om hebben gevraagd. Er is niets tegen om blij te blijven, maar urge om te verkopen is te dominant aanwezig. Ook door de prominente "google-ads" en misleidende banners, lijkt je website meer op een content-banner op een reclame-site.
- Het aantal patches van MS is zorgwekkend. Ik begrijp waarom het gebeurd, maar je wordt in je werk te vaak gestoord door tekstballonnen, updates en opnieuw opstarten. Ik overweeg ernstig Ubuntu er naast te zetten zodat ik ongestoord met internetten en emailen. @Josanne-CCT_ please doe hier iets aan.
- Ubuntu zit er mooi uit, en reageert sneller op klikken. Jammer dat de opstart bijna net zolang duurt dan XP. Dat gehalveerd kan worden hebben ze een concurrentievoordeel! Vista kent een lange opstart en gaat, als je kunt werken, onder water nog een tijdje door. Irritant, en draagt niet bij tot een positieve gebruikerservaring.

Tempelaars H je moet C partitie formatteren en de software XP OEM installeren dan ben je der

Tempelaars H je moet C partitie formatteren en de software XP OEM installeren dan ben je er.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-01T10:57:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.