Managed hosting door True

Financiële sector besteedt werkplek vaakst uit

Dit artikel delen:
Werkplek

Het percentage bedrijven en instellingen dat zijn werkplekbeheer volledig uitbesteedt aan een externe ict-dienstverlener is het hoogst binnen de financiële dienstverlening (circa 20 procent) en de publieke sector (circa 10 procent). Dat blijkt uit onderzoek door MarketCap in samenwerking met Computable onder ruim zevenhonderd bedrijven en instellingen.

Ruime tweederde van de onderzochte bedrijven en instellingen laat het beheer van de ict- faciliteiten op de (vaste) werkplekken uitvoeren door de eigen interne ict-afdeling. Bijna één op de vijf bedrijven en instellingen laat het beheer verzorgen door derden, maar dan wel vanuit de eigen locatie. Deze ‘derden' kunnen zowel medewerkers zijn van het eigen bedrijf, maar dan van een ander onderdeel van het bedrijf, als externe ict-dienstverleners. Bij ruim 5 procent is sprake van ‘remote' werkplekbeheer (of dat nu gebeurt door een externe dienstverlener of door een andere vestiging zoals het hoofdkantoor). Dat blijkt uit onderzoek door MarketCap in samenwerking met Computable onder ruim 700 bedrijven en instellingen.

Hoe groter organisatie, hoe vaker uitbesteed

Het percentage bedrijven en instellingen dat zijn werkplekbeheer volledig uitbesteedt aan een externe ict-dienstverlener is het hoogst binnen de financiële dienstverlening (circa 20 procent) en de publieke sector (circa 10 procent). De andere branches (industrie, handel, zakelijke dienstverlening, ict) laten allen een percentage tussen de 4 en 5 procent zien. Over alle sectoren samen besteedt 6,9 procent van de onderzochte bedrijven uit aan een ict-dienstverlener. Hoe groter de organisatie, hoe groter de kans dat het  beheer van de werkplekken aan een externe ict-dienstverlener is uitbesteed.

Meer info

Werkplekbeheer is een module van het MarketCap onderzoek "IT & Telecom Services" en is te bestellen door een mail te sturen aan info@marketcap.nl onder vermelding van "Bestelformulier Werkplekbeheer onderzoek".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-04T08:04:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.