CA neemt licentie op geclaimd SCO-eigendom

Computer Associates heeft een licentie genomen op het intelectuele eigendom dat SCO claimt op Unix. Daarnaast heeft ie Linux- en Unix-leverancier nog twee nieuwe licentienemers 'gestrikt'.

Financieel directeur Bob Bench van SCO maakte dit woensdagavond bekend. Hij zegt dat ook aardgasleverancier Questar Corporation en fabrieksbedrijf Leggett & Platt hebben getekend voor een SCO-licentie. Dit betreft de overeenkomst voor het gebruik van Linux, waar SCO bepaalde rechten op claimt.
 
Het totale aantal openlijk bekende licentienemers staat nu op vier. Eerder maakte de Unix-leverancier al gewag van andere bedrijven, maar heeft de namen daarvan niet onthuld. SCO-topman Bench beweert dat het bedrijf licentie-overeenkomsten voor zijn geclaimde Linux-eigendom heeft gesloten met tussen de tien en vijftig bedrijven. Hij wil het exacte aantal niet specificeren, noch de reden waarom dat geheim moet zijn.
 
Volgens de financieel directeur heeft de SCOsource-divisie, die gaat over de licentieverstrekking voor het intellectuele eigendom van het bedrijf, in het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 20.000 dollar. Hij zegt dat dit hele bedrag afkomstig is van Linux-licenties. De gehele onderneming leed in het afgelopen kwartaal echter een verlies van 2,25 miljoen dollar (http://www.computable.nl/artikels/buitlan4/i1104rzo.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.