SCO-doelwit één is auto-onderdelenhandelaar

SCO heeft zijn eerste rechtszaak tegen een Linux-gebruiker aangespannen. Het is een Amerikaanse leverancier van auto-onderdelen, Autozone, die Linux draait op zijn servers.

Het nu aangeklaagde bedrijf heeft drieduizend winkels verspreid over de Verenigde Staten. Unix- en Linux-leverancier SCO wil een gerechtelijk verbod op Autozone's vermeende misbruik van intellectueel eigendom afkomstig uit Unix. Daarnaast eist de aanklager een schadevergoeding.
 
Eerder in zijn juridische kruistocht leek SCO juist hoger te mikken. Nadat het in maart vorig jaar IBM aanklaagde - die computerfabrikant zou verantwoordelijk zijn voor het overhevelen van Unix-technologie naar Linux - verstuurde het in mei vijftienhonderd brieven naar grote ondernemingen die Linux gebruiken. In december volgde nog een lading brieven aan Fortune 500-bedrijven (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i5203rnd.htm).
 
Verder meldt SCO een groter verlies voor het eerste kwartaal van dit jaar. De Amerikaanse softwarefirma boekt 2,25 miljoen dollar verlies. Dat was in dezelfde periode vorig jaar slechts 724.000 dollar verlies. De omzet is gedaald van 13,5 miljoen naar 11,4 miljoen dollar. In het vierde kwartaal vorig jaar incasseerde SCO al een fors verlies, wat grotendeels voortkomt uit de betaling van zijn advocaten (http://www.computable.nl/artikels/financi3/f2j03xnj.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ga zo door SCO en je gaat failliet. Probleem opgelost.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.