Mandrakesoft kan weer zonder surseance

De Franse Linux-distributeur Mandrakesoft is weer uit zijn surseance van betaling. Het bedrijf is een reddingsplan overeengekomen met de Franse rechtbank.

Begin dit jaar vroeg Mandrakesoft uitstel van betaling aan nadat diverse herstelplannen hadden gefaald. De beursgenoteerde Linux-distributeur wist geen winst te boeken. Dat lukte laatst ineens wel: 270.000 euro winst op 1,4 miljoen euro omzet in zijn fiscale eerste kwartaal (dat op 31 december 2003 afliep). Dit was de eerste keer sinds 1999 dat het bedrijf winst boekte.
 
De rechtbank heeft in januari een curator benoemd. Die heeft vorige week zijn reddingsplan ingediend. De rechtbank moet daaraan nog wel de definitieve goedkeuring hechten, maar daar lijkt weinig twijfel over te bestaan. Het plan omvat de aflossing van 4,1 miljoen euro schuld, die de afgelopen negen jaar is opgebouwd. Van dat bedrag is 3,3 miljoen euro gegarandeerd. De resterende 0,8 miljoen euro wordt uitbetaald indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
 
Ondertussen heeft de Linux-distributeur versie 10 van zijn distributie gelanceerd. Die nieuwe versie is gebaseerd op de zwaardere versie 2.6 van de Linux-kernel. Mandrake Linux versie 10 is nu beschikbaar voor betalende leden van zijn 'gebruikersclub'. De nu beschikbare software is echter nog niet compleet; de maker wil terugkoppeling van zijn clubleden gebruiken om de stabiliteit te verbeteren. Dit moet in mei resulteren in de lancering van de officiële, openbare versie 10.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.