Novell brengt Yast onder open source-licentie

Dit artikel delen:

Novell brengt het Suse-configuratiehulpmiddel Yast uit onder een open source-licentie. Daarnaast kondigt het versie 9.1 aan van de overgenomen Linux-distributie.

Linux-distributeur Suse hield Yast (Yet another setup tool) jarenlang dicht tegen de borst. Het vond deze software superieur aan configuratiemiddelen van zijn concurrenten en zag het dan ook als een onderscheidend voordeel boven andere Linux-distributies.
 
Novell wil het echter nu gewoon uitbrengen onder de GPL (General Public License), waar ook Linux zelf onder valt. De Netware- en Suse-leverancier kondigt dit maandag aan op zijn gebruikersconferentie Brainshare, die komende week plaatsvindt in Salt Lake City (VS).
 
Novell hoopt door het openstellen van Yast voet aan de grond te krijgen bij andere, bredere ict-beheersoftware. Yast zou dienst kunnen doen als module in beheerplatformen van onder meer Computer Associates (Unicenter), IBM (Tivoli) en Hewlett-Packard (Openview). Het eerste beheerpakket dat er gebruik van maakt, is echter Novells eigen Zenworks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.