Mac OS X ‘Snow Leopard' ondersteunt Exchange 2007

Dit artikel delen:

Apples aanstaande besturingssysteem Mac OS X 10.6, met de codenaam 'Snow Leopard', wordt compatible met Microsofts mail- en groupwarepakket Exchange 2007. Daarnaast kunnen gebruikers makkelijker eigen software ontwikkelen die draait op multicoreprocessoren.

De opvolger van Apples besturingssysteem Mac OS X 10.5 zal standaard ondersteuning bieden aan Microsofts mail- en groupwaresoftware Exchange 2007. Het aanstaande platform, dat de codenaam ‘Snow Leopard' en versienummer 10.6 meekrijgt, is in de tweede week van juni kort voorgesteld aan deelnemers van de Worldwide Developer Conference in San Francisco.

De zesde versie van OS X bevat ogenschijnlijk weinig vernieuwingen ten opzichte van voorganger ‘Leopard'. Toch meent Apple veel te hebben gewerkt aan verdieping en optimalisering van bestaande mogelijkheden. Zo maakt het bedrijf onder andere de programma's Mail, iCal en Address book in ‘Snow Leopard' compatible met Exchange 2007. Hierdoor hoopt Apple de integratie van zijn Mac-systemen in ondernemingen te stimuleren. Zakelijke gebruikers die binnen een Microsoft-omgeving werken, zouden namelijk gemakkelijker kunnen overstappen.

Multicore

Bovendien belooft het Amerikaanse bedrijf dat ontwikkelaars met de nieuwe ‘Grand Central' technologie gemakkelijker eigen software kunnen bouwen voor multicoreprocessoren. Met de nieuwe taal Open Computing Language (CL), dat een variant is op programmeertaal C, kunnen ontwikkelaars het verwerkingsvermogen van de grafische processoren inzetten voor programma's die niet grafisch zijn. Apple deed hier ervaring mee op met de Velocity Engine in de PowerPC-processor.

Mac OS X 10.6 komt waarschijnlijk medio 2009 op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-11T10:17:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.