Managed hosting door True

Novell en VMware virtualiseren samen Linux

Dit artikel delen:

VMware en Novell werken samen om gevirtualiseerde SUSE Linux-omgevingen beter te laten draaien. De samenwerking draait om paravirtualisatie, waarmee SUSE Linux efficiënter draait op VMware. De code werd in mei al beschikbaar met SP2 voor Suse Linux Enterprise.

VMware werkt samen met Novell, zodat SUSE Linux beter draait op het virtualisatieplatform van VMware. Novell ondersteunt Virtual Machine Interface (VMI) van VMware in de SUSE Linux Enterprise kernel.  

De VMI zorgt voor de communicatie tussen een besturingssysteem, in dit geval Linux, en de VMware ESX hypervisor. Novell verwerkt ondersteuning voor de VMI, en daarmee ook voor paravirtualisatie, in de Linuxkernel. De gevirtualiseerde besturingssystemen delen dan bepaalde algemene componenten. Dus niet elke virtuele machine heeft een compleet eigen besturingsystemen. Dit betekent wel dat de virtualisatiesoftware al een deel van het besturingssysteem ingebakken heeft. Applicaties op de virtuele machines kunnen zo veel beter gebruik maken van de kracht van de hardware.

Ook Microsoft

Novell en VMware kondigden vorig jaar september de samenwerking al aan. Gebruikers konden in mei al gebruik maken van het samenwerkingsverband. Toen werd de code voor paravirtualisatie al beschikbaar als onderdeel van SUSE Linux Enterprise 10 SP2.

Novell trad vorige week ook toe tot het Microsoft Server Virtualization Validation Program, zodat Suse Linux Enterprise Server kan draaien op Windows Hyper-V, de hypervisor van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-20T10:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.