Intel vindt Windows 7 niet belangrijk

Intel heeft geen hoge verwachtingen van Windows 7. Bedrijven en consumenten die het nieuwe besturingssysteem straks willen installeren, hebben geen nieuwe chip of processor nodig.

Intel houdt er geen rekening mee dat de komst van Windows 7 een gunstig effect heeft op de verkoop van chips en processors. Dit is opvallend omdat tot op heden elk nieuw besturingssysteem van Microsoft leidde tot een omzetstijging van Intel.

Voor Roger Benson, managing director bij Intel Noord-Europa, kan Windows 7 "een business driver zijn". Maar hij wil nadrukkelijk geen uitspraken doen over het te verwachten effect van het nieuwe besturingssysteem. "Wij proberen altijd klaar te zijn voor nieuwe software maar sommige introducties zijn belangrijker dan andere." Benson blikte op 16 januari 2009 in Hoofddorp vooruit naar marktontwikkelingen waarvan Intel kan profiteren. In de opsomming ontbrak elk spoor van Windows 7, totdat hij er over werd gevraagd.

Bas Paumen, bij Microsoft Nederland verantwoordelijk voor client software, kan zich wel voorstellen dat Intel het zo intepreteert. "Normaal gesproken geeft ieder nieuw besturingssysteem een impuls aan de hardwareverkopen. Omdat we Windows 7 ook geschikt willen maken voor netbooks worden er geen zware eisen gesteld aan de hardware. Op machines waar Vista op draait, zal Windows 7 ook goed draaien. Daarom is het voor fabrikanten van chips en processors geen business driver."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi complement voor de MS ontwikkelaars die zoveel nooit operationeel geworden broncode hebben verwijderd.

Wat Intel vergeet te vertellen is dat ze veel Vista Capable logo gestickerde hardware heeft gemaakt, terwijl die hoogstens of niet eens aan de Windows 7 eisen voldeed. Vista Home Basic met een Windows 2000- achtige uiterlijk, was vaak de enige beetje werkbare optie. Dat is een van de redenen dat er heel vaak is gedowngraded naar XP.

De kop mag dan ook heten: Intel vindt Windows gebruikers niet zo belangrijk. Als de Wintel partners het slim hadden gespeeld, dan was er eerst een Windows NT 6 geweest, vergelijkbaar met de huidige Windows 7. Die had dan kunnen worden opgevolgd door wat Windows Vista ooit had moeten worden, maar nooit verder is gekomen dan het Longhorn alpha stadium.

Ik begrijp wel waarom Intel windows 7 niet belangrijk vindt. ZE kunnen er weinig aan verdienen. In tegenstelling tot vista draait Windows 7 op oude hardware net zo soepel als XP. Bedrijven en consumenten zullen geen reden zien om hun hardware te upgraden. Desalniettemin denk ik dat windows 7 voor Microsoft om deze reden erg succesvol gaat worden. Ook bedrijven durven mogelijk nu de overstap aan.

Beter voor ons, beter voor MS, iets minder goed voor de hardware bussiness. Ik kan er mee leven hoor :)

Het is heel simpel
in windows xp zitten wachtlussen deze kan je verwijderen maar een leek kan dat niet
regedit-bij zoeken waittokil en dan alles waarbij 20000 staat lager zetten naar 100
in windows vista zitten deze ook
maar in windows 7 die ik nu aan het testen ben zitten deze niet.
Hierdoor word het systeem een stuk sneller probeer het maar (alles wat je doet op eigen risico)
verder is windows 7 niet geschikt voor oude spellen (maar dat was vsta ook niet.)
mijn hardware heb ik aan de praat gekregen met drivers van xp dit werkt perfect.
dat komt omdat het een fusie is tussen xp en windows 7
daarom draaien er xp drivers in windows 7
ik draai windows 7 op een p4 3.0 ghz 2 gb intern en 512 video kaart vrij snel
tot nu toe nog geen problemen
groet ton

Ik zal kort blijven,

Als pro voldoet XP pro, Vista brengt hier geen belangrijke extra in.
Less is More... Tune XP

Dat windows 7 goed zal draaien op de huidge hardware ben ik ook van overtuigd. In het bedrijfsleven wordt standaard om de 3 jaar alle hardware vernieuwd, als dit samen valt met Windows7 is er ook voor Intel nog een prima winst te behalen.

Alhoewel Windows 7 prima draait met de huidige processors zal USB 3.0 zeker wel een trigger zijn om alsnog nieuwe hardware aan te schaffen.

USB 3.0, eventueel ook met grotere en minder dure Solid State Drives (Flash hard disks) zullen de voornaamste prioriteiten zijn om nieuwe hardware aan te schaffen.

Ben ik dan de enige die de overeenkomst ziet???
Windows 7 en de nieuwe Intel I7 CPU. Zeker toeval!!!

Ben heel benieuwd wek OS Intel dan wel belangrijk gaat vinden... het Google OS? of zouden ze uit gaan komen met hun eigen besturings-systeem

@Norm:
natuurlijk ben jij de enige in de hele wereld
die dat ziet...: "Windows7 Intel I7"

Heb je eigenlijk al patent aangevraagd?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-16T17:21:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.