Windows XP SP2: nog even voorzichtig zijn

Dit artikel delen:

Het Service Pack 2 voor Windows XP heeft lang op zich laten wachten, maar blijkbaar doen gebruikers er goed aan daar zelf nog even wat tijd aan toe te voegen. Zo vraagt een bedrijf als IBM zijn werknemers om SP2 niet meteen te installeren.

Het SP 2 voor XP staat uitdrukkelijk in het teken van een verbeterde beveiliging en dat zou pleiten voor een zo snel mogelijke installatie op alle systemen in een bedrijf. Dat argument blijft van kracht, maar tevens moet rekening worden gehouden met aanwijzingen tijdens de ontwikkelingsperiode dat de nieuwe versie mogelijks compatibiliteitsproblemen veroorzaakt.

Het is dan ook om die reden dat IBM in een memo zijn werknemers verzoekt SP2 nog niet te installeren tot een en ander grondiger is getest. Zo zou onder meer de werking van Internet Explorer (IE) veranderen, met mogelijke problemen tot gevolg. Verder waarschuwt IBM ervoor dat een aantal bedrijfskritieke toepassingen ’conflicten’ zouden hebben met SP2.
Ongewoon is zo’n waarschuwing niet en grotere bedrijven leggen sowieso best nogal wat voorzichtigheid aan de dag bij de introductie van een nieuwe versie van een besturingssysteem. En ’nieuwe versie’ lijkt wel van toepassing op SP2, aangezien Bill Gates zelf dit SP als een van de meest uitgebreide gratis updates van Windows heeft omschreven.

 

De moraal van dit verhaal is dan ook veeleer dat bedrijven - zeker als eigen ontwikkelde toepassingen een belangrijke rol spelen - meer nog dan bij voorgaande updates en upgrades met SP2 voor XP voorzichtig te werk gaan. Dat het SP voor compatibiliteitsproblemen kan zorgen, mag overigens blijken uit de eerdere aankondiging van Microsoft zelf, dat zijn Business Solutions CRM Sales for Outlook 1.2 een patch vereiste.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zou wel willen weten hoe ik service pack 2 van de pc af kan krijgen als hij er via automatische update op is gezet,want wij hebben er namelijk problemen mee
Alvast bedankt

Heeft Bill het zelf al geinstalleerd ?
Het is inderdaad de meest uitgebreide update tot nu toe, op 1 van m'n PC's moest ik zelfs diverse software pakketten verwijderen alvorens te kunnen installeren. SP2 heeft namelijk nog al veel schijf ruimte nodig voor het installeren, maar ook voor de uninstall informatie! Tegenwoordig toch geen probleem zult u zeggen, klopt, maar bij oudere hardware met kleinere harddisks wel ( 5 GB ofzo) !

Er schijnt al een pleister te zijn gekomen voor SP2. Schijnt, ik heb het van pcwelt.de maar kan niet genoeg duits om alles duidelijk te begrijpen. Dus misschien moet ik zeggen: 'blijkt'. Voor schrappen SP2 moet, geloof ik, heel wat gebeuren, er zijn immers een flink aantal bestanden geschrapt die je niet zomaar terugkrijgt. Tijdens het downloaden zag ik ook een nieuw herstelpunt voorbijkomen, ik begrijp dat het eventueel VOOR het downloaden zelfgemaakte herstelpunt dan ook verdwenen is. Ik zelf zie het nog even aan, maar ik zag dat na langdurig gewurm op zoekmachines wel gegevens over schrappen van SP2 mogelijk te vinden zijn, edoch - zoals al geschreven - ten koste van heel veel werk.

Ik heb sp2 ook gehad het is niet fijn je hele pc loopt er door vast dus hou maar fijn sp1 is goed genoeg.
En trouwens als je een kleine virrusscan zoekt koop Norman Virus Control en als firewall Sygate dat zijn heel goede programma's!!!

Groetjes Frank

De oplossing is even eenvoudig en simpel, als een kaars opnieuw aansteken. Maak regelmatig een back-up met Ghost of Drive-Image en je zet gewoon de laatste back-up terug. Als ik dit niet wekelijks zou doen, zou m'n PC om de haverklap vastlopen, want ik test graag allerlei programma's.
Groeten,

Jean

Ik krijg na installatie van windows SP2 steeds foutmeldingen en vastlopers Ik weet niet hoe ik die moet oplossen n.m. een van de foutmeldingen is dat, de computter rundll- egcomservice_1040 dll niet kan vinden.

Ik overweeg om sp2 weer te verwijderen wanneer ik geen oplossing voor die meldingen kan vinden

sp 2 staat toch bij software???
kun je hem daar verwijderen??!!

Goededag Meneer/Mevr. Doorn,

Je kan servicepack 2 makkelijk deinstalleren door in het configuratie scherm bij software alles weg te halen van xp service pack 2.
Dan verdwijnt deze gewoon.
vriendelijke groeten

opstarten met f8...veilige modus.dan bij software in configuratiescherm deinstalleren

Heeft een van jullie er ook last van dat, na de installatie van SP 2, de computer 's nachts uit zichzelf opstart? Norton kan geen virussen vinden die zoiets bewerkstelliggen, dus vermoed ik dat het aan SP 2 ligt. Mijn advies, ga naar configuratiescherm, software verwijderen en ERAF die ZOOI. Wanneer komen ze MicroSOF nu eens eindelijk met een programma dat wel in een keer goed functioneert?????

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-10T14:06:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.