Managed hosting door True

Regio College brengt ICT onder bij OGD

Dit artikel delen:

Het Regio College, een onderwijsinstelling voor de regio Zaanstreek en Waterland, brengt al zijn ict-activiteiten onder bij ict-dienstverlener OGD. Dat bedrijf neemt vanaf januari 2011 eerst het beheer over van de bestaande ict-infrastructuur, het netwerk, hardware- en softwarecomponenten en de digitale werk- en leeromgeving. Ook valt het functioneel beheer van de Microsoft Office Suite en GroupWise binnen de overeenkomst. Daarnaast is vernieuwing van de ict-infrastructuur onderdeel van de samenwerking. De nieuwe infrastructuur zal eind 2011 operationeel zijn.

Het contract heeft een waarde van 7,5 miljoen euro. Het Regio College richt zich op beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Regio College koos voor OGD (Operator Groep Delft) na een Europese aanbesteding waarbij de dienstverlener de economisch meest voordelige inschrijving indiende.

De vernieuwing van de ict-infrastructuur van het Regio College gebeurt gefaseerd en projectmatig. OGD tekent onder andere voor de inrichting van een extern datacenter, een digitale leer- en werkportaal, de migratie naar een nieuw netwerkbesturingssysteem en de inrichting van identiteitsbeheer en centrale koppelingen. Daarnaast zorgt OGD voor de overschakeling naar een nieuw e-mail-, agenda- en documentsysteem en voor training van het personeel van het Regio College.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-23T10:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.