McNealy: Microsoft-integratie gaat gestaag

Dit artikel delen:

De integratie tussen de software van Sun Microsystems en Microsoft verloopt gestaag. Dit zegt Sun-topman Scott McNealy, die toegeeft dat hij al wat meer voortgang had verwacht.

De ceo zegt dat de integratie complexer is dan was voorzien. "Het is veel gecompliceerder en gedetailleerder en uitgebreider dan ik had gedacht", aldus McNealy over het koppelen van de software van zijn bedrijf en van Microsoft. Het project tussen de twee voormalige aartsrivalen wordt geleid door technologie-directeur (cto) Greg Papadopoulos en software-architect Bill Gates.

Deze samenwerking op technisch vlak hangt samen met die op zakelijk vlak en beiden komen voort uit de vergaande – en plotselinge – vrede die de twee ict-leveranciers hebben gesloten. "Het integratiewerk verloopt goed, maar Bill en Greg houden de boot een beetje af. Niet in de negatieve zin, maar ze willen er gewoon heel zeker van zijn dat ze alles goed doen", verklaart McNealy. "Ze begrijpen dat er met argusogen naar dit project wordt gekeken."

De integratie draait nu vooral om de directory-serversoftware van Sun en Microsoft, respectievelijk Java Enterprise Ldap Directory en Active Directory. Doel van de koppeling is gebruikers de mogelijkheid te bieden van één enkele aanmelding voor beide omgevingen en de daaraan gekoppelde ict-infrastructuur.

McNealy zegt dat dit één van de vele projecten is tussen Sun en Microsoft, maar voegt daaraan toe dat dit waarschijnlijk de eerste zal zijn die vrucht draagt. Hij verwacht aan het begin van komend jaar een aankondiging – samen met Microsoft-ceo Steve Ballmer – te kunnen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-20T16:41:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.