Verkoop Linux-servers stijgt fors

In het derde kwartaal was de verkoop van Linux-servers goed voor één miljard dollar. Dat blijkt uit een marktstudie van IDC.

Linux-servers hadden in het afgelopen derde kwartaal een aandeel van 9 procent in de wereldwijde servermarkt. De omzet uit de verkoop van deze servers groeide met 42,6 procent. HP bleef de leider van dat marktsegment, met een aandeel van 26,9 procent, gevolgd door IBM (20,5 procent) en Dell (17,4 procent).
De omzet uit Windows servers steeg met 13,3 procent tot 3,9 miljard dollar, wat goed is voor 33,9 procent van de totale servermarkt. De verkoop van Unix-servers ging achteruit met 2,3 procent ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar, maar was toch nog goed voor 4 miljard omzet. Opvallend is ook het succes van ’blade-servers’: de verkoop daarvan steeg met 22,5 procent tot 287 miljoen.
IBM haalde het afgelopen kwartaal de grootste omzet uit zijn serververkoop: Big Blue bezet met 3,66 miljard dollar zo’n 31,7 procent van de servermarkt. HP was nummer twee met een omzet van 3,1 miljard, gevolgd door Sun met 1,18 miljard omzet-- slechts 0,1 procent hoger dan vorig jaar. De omzet van Dell maakte de grootste sprong met een groei van 14,1 procent ten opzichte van vorig jaar, goed voor 1,17 miljard omzet.
Wat de verkochte aantallen betreft was HP nummer één met een marktaandeel van 28,5 procent of 471 duizend van de in totaal 1,65 miljoen verkochte servers. Nummer twee was Dell (347 duizend verkochte servers) en nummer drie IBM (259 duizend). Bij Sun, nummer vier, daalde het aantal verkochte servers met 0,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2003, tot 81 duizend verkochte exemplaren.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-02T08:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.