Microsoft werkt aan uitgekleed Windows voor EU

Microsoft werkt nu aan een uitgeklede uitvoering van Windows voor de Europese Unie. Dit zogeheten Windows XP Reduced Media Edition is een gevolg van de straf die de EC heeft opgelegd.

Het Amerikaanse softwarebedrijf moet een uitvoering van zijn pc-besturingssysteem op de Europese markt brengen zónder dat het zijn media-afspeelprogramma Media Player meelevert. Microsoft stelt dat die applicatie, die het ook levert voor Apple’s Mac OS X, bij het besturingssysteem hoort.
Microsoft laat weten dat het Windows-zonder-mediaspeler in januari levert aan pc-producenten. Dit betreft zowel de Home- als de Pro-uitvoering van Windows XP. Topmensen van het bedrijf zeggen dat dit de eerste keer is dat consumenten een Microsoft-product krijgen met minder functionaliteit in plaats van meer.
Overigens lijkt het erop dat de prijs van de uitgeklede Windows-uitvoering hetzelfde zal zijn als die voor de uitvoering mét Media Player. De EC heeft bepaald dat Microsoft geen hogere prijs mocht rekenen – bijvoorbeeld om de kosten voor het loskoppelen van de mediaspeler te verdisconteren – maar heeft weer niet verordonneerd dat de uitgeklede uitvoering goedkoper moet zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Microsoft doet absoluut geen water bij de wijn, de Europese Commissie ook niet, wat is het gevolg dat er weer versies op de markt komen die weer zo lek zijn als een mandje en niemand trekt het boete kleed aan.
Zitten wij dadelijk met een Europese versie die allerlei problemen geeft met het downloaden enz. want je denkt toch niet dat Microsoft het alleen bij de Media-Player laat.

het is weer de zoveelste blunder die de EU heeft gemaakt en nu met Microsoft.....

in plaats van een geheel uitgeklede versie te eisen (zoals de titel doet suggeren), betreft het alleen maar verwijderen van de media speler, de rest blijft mooit zitten en ms lacht zich rot (al is een boer met kiespijn) om zoveel dommigheden. Men had een geheel gestripte versie moeten eisen, zonder internetbrowser, media speler, postbakje etc., dus alleen het KALE operating systeem zoals bij Linux.

er bestaat zo'n versie genaamd Windows XP Lite, die men kan verkrijgen door een programma neer te laden waarmee je dan zelf kan bepalen wat je wel en wat je niet wil installeren in Raampjes.

kijk dat lijkt er meer op en dat hadden ze moeten eisen en niet een "boom" waarvan 1 tak af is

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-27T11:27:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.