Lezing over transparantie voor CIO, COO en CTO

Julian Assange komt naar Nederland

Dit artikel delen:

Julian Assange van Wikileaks spreekt volgend jaar op het Enterprise Information Management congres (EIM2012) dat op 23 mei in Nederland wordt gehouden. EIM2012 is het jaarcongres over informatieproductiviteit voor managers zoals cio's, cto's en coo's van grote ondernemingen in Nederland. Assange heeft huisarrest, maar verwacht volgend jaar vrij rond te kunnen lopen en reizen.

EIM2012 is een inhoudelijke bijeenkomst, zonder commerciële presentaties of beursvloer. Dit inspiratieseminar is alleen toegankelijk op uitnodiging. Het doel van EIM2012 is it-beslissers te inspireren met nieuwe inzichten uit opvallende hoek die bijdragen aan het creëren van meer waarde met informatie. EIM2012 wordt op 23 mei gehouden in het Leerhotel Klooster in Amersfoort.

Het thema voor komend jaar is de impact van maatschappelijke trends op informatieproductiviteit. Twee belangrijke trends komen aan de orde. In de eerste plaats zal hersenonderzoeker Dick Swaab spreken over wat recente ontwikkelingen ons leren over hoe organisaties slimmer te kunnen maken.

De andere belangrijke maatschappelijke trend met impact is transparantie. De toenemende druk op transparantie vanuit overheid, publieke opinie en activistische organisaties vormt zowel een kans als een bedreiging voor cio's. Met het vastleggen van Julian Assange (frontman van Wikileaks) meent de organisatie te beschikken over een vooraanstaande spreker over transparantie. Hij zal antwoord geven op de vraag waar de huidige trend volgens hem toe zal leiden, aldus de organisatie van EIM2012.

Ict-dienstverlener Incentro is hoofdsponsor en mede-organisator van dit evenement. Het bedrijf weet dat Assange nu huisarrest heeft en dat Zweden wacht op zijn uitlevering. Assange wordt door de Zweedse justitie verdacht van seksuele misdrijven. Assange ontkent de beschuldigingen en beweeert dat deze politiek gemotiveerd zijn. Assange verwacht zelf in 2012 weer een vrij man te zijn. Mocht Assange in mei 2012 niet naar Nederland kunnen komen, dat spreekt hij de aanwezigen toe via videoconferening, aldus Incentro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-27T17:41:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.