Windows Azure gaat Linux VM's ondersteunen

Het cloudplatform Microsoft Azure gaat ondersteuning voor Linux bieden. In de loop van 2012 kunnen dan op Azure virtuele machines (vm's) van Linux worden gehost die gegevens bewaren na een een reboot of verplaatsing. Dit meldt de website ZDnet.

Microsoft is volgens ZDnet bezig met verbeterde ondersteuning van Linux virtuele machines voor Azure. Hierdoor moet gegevensverlies tot het verleden behoren. Gebruikers moeten wel eerst Linux image oploaden, omdat Linux niet als standaard in de virtuele machine wordt aangeboden. Later kunnen ook SQL Server of een SharePoint Server als een Linux virtuele machine draaien.

De handreiking naar klanten die zowel Windows Azure als Linux willen gebruiken, past in het beleid van Microsoft om meer samen te werken met ontwikkelaars van open-source oplossingen. Microsoft ziet zelf in dat klanten verschillende merken gebruiken voor hun ‘gemengde it-omgevingen', aldus Microsoft open source-specialist Gianugo Rabellino. Zo biedt de nieuwste versie van het Windows Azure-cloudplatform ondersteuning voor open source-software Node.js, waarmee webapplicaties kunnen worden gebouwd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-03T14:20:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.