Europese ICT-beslissers voorzichtig met budget

Dit artikel delen:
sparen

Bedrijven en organisaties zijn zeer voorzichtig met het opstellen van ict-budgetten voor 2012, constteert marktonderzoeker IDC. In november 2011 vroegen onderzoekers ict-beslissers bij 590 Europese bedrijven en organisaties naar hun bestedingsplannen voor 2012. Van de respondenten denkt 43 procent evenveel aan ict uit te geven als in 2011. 40 procent verwacht meer uit te geven, terwijl 17 procent de uitgaven juist ziet dalen. Van de respondenten die de budgetten ziet stijgen verwacht slechts een kwart dat de stijging groter is dan 5 procent of meer.

In het jaar 2011 besloten 43 procent van de ondervraagde organisaties hun ict-budget te verhogen, 20 procent verlaagde de uitgaven juist. Gemiddeld zullen de uitgaven in 2012 ten opzichte van een jaar eerder gelijk blijven, concluderen de onderzoekers op basis van deze uitkomsten. De verwachtingen zijn op het eerste gezicht optimistisch, zegt onderzoeksleider Douglas Hayward van IDC. ‘Toch liggen de voorgenomen externe bestedingen aan ict een stuk lager ten opzichte van de budgetten voor 2011.'

Bij een eerder onderzoek begin 2011 verwachtte 46 procent de externe bestedingen aan ict te verhogen, terwijl slechts 14 procent een afname voorzag. Uiteindelijk hebben de onderzochte Europese bedrijven en organisaties hun uitgaven aan ict verlaagd ten opzichte van hun verwachtingen aan het begin van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op zich altijd leuk dit soort onderzoeken. Maar wat zegt dit over de Nederlandse markt? Dit is weer lastig te herleiden.

Ik denk dat het allemaal wel los loopt en dat 2012 uiteindelijk gewoon weer een jaar als alle voorgaande gaat worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-07T09:25:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.