Omzet Capgemini Benelux daalt ruim 10 procent

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Capgemini heeft de omzet in het eerste halfjaar van 2012 in de Benelux met ruim tien procent zien dalen. Het bedrijf maakte onlangs bekend zijn structuur aan te passen aan de veranderingen in de markt. Wereldwijd groeide de omzet van Capgemini met 8,3 procent.

De omzet van ict-dienstverlener Capgemini daalde in de Benelux over de eerste helft van 2012 met 10,3 procent. Dat blijkt uit een summiere toelichting van de ict-dienstverlener op de financiële prestaties. Eerder liet Capgemini al weten het mes in de Benelux-organisatie te zetten. Wereldwijd groeide de omzet van Capgemini met 8,3 procent naar 5.150 miljoen euro.

De operationele marge kwam in de Benelux uit op 4,5 procent van de omzet, een fikse daling ten opzichte van het percentage van 6,2 dat een jaar eerder nog werd genoteerd. Capgemini Benelux is opnieuw de zwakst presterende regio binnen de groep.

In Frankrijk zag Capgemini zijn omzet groeien met 7,4 procent, vooral als gevolg van de integratie van de leverancier van mobiele betalingsdiensten Prosedie. De marge in Frankrijk ligt op 6,2 procent. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland noteerden een groei van 8,3 procent, ondanks een rem op investeringen in de overheidssector. De marge verbeterde met 0,7 procentpunt tot 6,8 procent. In Noord-Amerika groeide de omzet met bijna een vijfde, terwijl de marge verbeterde tot 8,7 procent. Dochteronderneming Sogeti zag een lichte groei van de omzet met 0,6 procent, bij een lichte daling van de marge naar 9,5 procent.

Personeel

Aan het einde van het tweede kwartaal telde Capgemini in totaal 121.026 medewerkers, 6 procent meer dan op hetzelfde moment een jaar eerder. In de eerste helft van 2012 rekruteerde Capgemini bijna vijftienduizend nieuwe personeelsleden. Van de medewerkers is 46.105 actief op zogeheten offshore-locaties, van wie 37.000 in India. De Indiase medewerkers zijn goed voor 38 procent van het totale personeelsbestand.

Kerncijfers Capgemini

H1 2012

H1 2011

%

Omzet

5.150*

4.756

8,3

Operationele marge

328

289

0,3

Bedrijfsresultaat

237

240

0,1

*) in miljoenen euro's

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is opmerkelijk dat de resultaten van Capgemini Benelux een dalende lijn kent sinds de organisatie in de Benelux zich moest inrichten conform de internationale organisatie. Voorheen was de Benelux koploper binnen het concern wat betreft resultaten

@Joop. Inderdaad. Think global, act local.
Dat laatste vergeet CG nog wel eens als het om de Benelux gaat. Het verplicht moeten voldoen aan de internationale eisen qua organisatie inrichting hebben duidelijk geen goed gedaan. Snel terug naar hoe het was!

CG heeft jaren de overheid als melkkoe gezien. Bij de eerste besparingen van de overheid krijgt CG problemen. Voor technisch hoogstaande oplossingen ga je niet naar CG. Stoffige adminstratieve applicaties voor ministeries, gezondheidszorg zijn de specialiteit van CG.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-27T11:18:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.