Rechtbank wijst eis Alert af in ziekenhuiszaak

Dit artikel delen:
rechter rechtszaak rechtbank

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Tweesteden Ziekenhuis hoeven geen interne documenten en een auditrapport te verstrekken aan het Portugese softwarebedrijf Alert. Dat heeft de rechtbank ’s-Hertogenbosch in twee tussenuitspraken bepaald. De twee Brabantse ziekenhuizen hebben een civiele procedure bij de rechtbank aangespannen om een schadevergoeding van het softwarebedrijf te vorderen vanwege een mislukt softwareproject.

Het softwarebedrijf had in november gevraagd om afgifte van onder meer een auditrapport en notulen van de besprekingen van de ziekenhuizen in ’s-Hertogenbosch en Tilburg om zich te verweren tegen een vordering van beide ziekenhuizen. De ziekenhuizen sloten enkele jaren geleden een overeenkomst met Alert voor onder meer de invoering van een elektronisch patiëntendossier. De implementatie ervan is compleet mislukt en de ziekenhuisinstellingen claimen nu miljoenen euro schade te hebben geleden.

Geen belang

Alert was ook naar de rechtbank gestapt om extra stukken op te vragen. Het bedrijf voerde als argument aan dat het die documenten nodig had om zich beter te kunnen verdedigen in de rechtszaak. Volgens de rechtbank heeft Alert niet aangetoond belang te hebben bij de documenten. Ook zonder ervan kennis te nemen kan het softwarebedrijf zich verweren tegen de vordering van de ziekenhuizen, meent de rechter.

Volgens de twee ziekenhuizen was het een bewuste tactiek van Alert om tijd te rekken en ging het om een 'fishing expedition' om allerlei documenten van de tegenpartij te kunnen inzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-12T11:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.