Klant dwingt Transfer Solutions tot certificering

Certificaat

Oracle-beheerspecialist Transfer Solutions uit Leerdam heeft eind december 2012 het ISO-27001-certificaat behaald. Riskmanagement-expert Det Norske Veritas (DNV) controleerde gedurende een driedaagse audit of de ict-dienstverlener beschikt over een adequaat Information Security Management System. Een bank en een uitkeringsinstantie hadden Transfer Solutions uitdrukkelijk om de certificering verzocht.

Transfer Solutions moest haast maken, vertelt directeur Harm Bodewes. ‘Twee klanten - een bank en een uitkeringsinstelling – eisten van ons dat wij dit certificaat voor 31 januari 2013 zouden binnenhalen, anders zou een andere leverancier van Oracle-remote beheerdiensten worden gezocht.’

Transfer Solutions is in Nederland naar eigen zeggen marktleider op het gebied van beheer van Oracle- en SQL Server-infrastructuren, ook op afstand. Het bedrijf beheert voor een kleine honderd verschillende opdrachtgevers besturingssystemen, databases, middleware en applicaties. De opdrachtgevers variëren van het midden- en kleinbedrijf en gemeenten tot grote verzekeringsmaatschappijen, logistieke bedrijven en banken.

Steeds meer opdrachtgevers eisen van hun leverancier dat de beveiliging van ict-systemen daarbij aan hoge veiligheidstandaarden voldoet. Hierbij zijn allerlei aspecten van belang, zoals de beschikbaarheid van systemen bij stroomuitval of andere calamiteiten, de vertrouwelijkheid van gegevens en de integriteit van het personeel dat wordt ingezet.

Aanbestedingen

Opdrachtgevers blijken meer en meer behoefte te hebben aan een extern certificaat. Ook vanuit klanten die aanbestedingsplichtig zijn kreeg Transfer Solutions steeds vaker de eis van een ISO-27001-certificaat.

Het certificeringtraject binnen Transfer Solutions had een korte doorlooptijd van een half jaar. Het traject werd als katalysator gehanteerd voor diverse verbeteringen binnen Transfer Solutions. Zo werd het Remote Beheer Centrum robuuster en beter uitwijkbaar, werd een nieuw toegangscontrolesysteem in gebruik genomen en werden alle medewerkers gescreend. Ook werden diverse technische maatregelen genomen om de systemen beter te beveiligen.

Eerder in 2012 ontving Transfer Solutions het ISO9001-certificaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-24T14:27:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.