CA World 2013

CA zet in op SaaS, DevOps, mobility en big data

Dit artikel delen:
Mike Gregoire tijdens CA World 2013

Mike Gregoire tijdens CA World 2013

Beheersoftwareleverancier CA Technologies gaat meer software as a service (SaaS) aanbieden. Dat zei de nieuwe ceo Mike Gregoire in zijn publieke ‘maiden speech’ tijdens CA World 2013 in het Amerikaanse Las Vegas. Tijdens deze conferentie geeft CA ook meer duidelijkheid over te hanteren roadmaps en nieuwe releases van software. DevOps (het ontwikkelplatform), mobility en big data zijn volgens Gregoire drie andere speerpunten van CA.

Dat Gregoire de nadruk legt op SaaS is niet zo verwonderlijk gezien de marktontwikkelingen en zijn eigen achtergrond. Voor zijn benoeming bij CA, vier maanden geleden, was hij de ceo van Taleo, na Salesforce.com het grootste SaaS-bedrijf ter wereld. Taleo, dat zich richt op talentontwikkeling binnen organisaties, is opgekocht door Oracle.

Volgens IDC gaat de komende jaren bij bedrijven 25 procent van het it-budget naar SaaS. ‘Daarbij gaat het niet zozeer om de technologie, maar om het bedrijfsmodel dat SaaS mogelijk maakt’, aldus Gregoire. Hij zegt dat vanaf nu alle software bij CA dusdanig moet wordt gebouwd dat het moeiteloos is over te zetten van lokaal gebruik binnen een organisatie naar het afnemen van die functionaliteit via SaaS.

Sneller ontwikkelen

Met DevOps bouwt het softwarehuis aan een platform dat de kwaliteit en de snelheid van softwareontwikkeling sterk moet verbeteren. Onder meer door een bibliotheek samen te stellen van ‘omgevingen’, bijvoorbeeld met verschillende snelheden van de netwerken waarop de software komt te draaien. Een ontwikkelaar kan dan een concept testen op een van de gekozen omgevingen, zodat performanceproblemen later bij de werkelijke releases tot het verleden gaan behoren.

Gregoire wil zelfs dat dergelijke testen zijn te automatiseren om snelheid in het ontwikkelproces te brengen. ‘In de praktijk is gebleken dat applicaties 30 tot 50 procent sneller klaar zijn, 80 tot 100 procent kwaliteitswinst krijgen en 20 tot 30 procent goedkoper zijn te realiseren.’

Mobiel en integratie

Over de opkomst van mobiele apparatuur zegt Gregoire dat de geschiedenis zich herhaalt. ‘Dit hebben we eerder meegemaakt met pc’s. Het is een kwestie van beheer en integratie. Dat spel hebben we in de jaren tachtig en negentig al gespeeld.’

Integratie is een sleutelwoord voor Gregoire; niet alleen nodig bij zijn klanten, maar ook bij het portfolio van CA zelf. Dit is nog steeds erg breed en kent soms verschillende interfaces voor de eindgebruikers. Dat laatste moet in elk geval tot het verleden gaan behoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-23T10:14:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.