Managed hosting door True

ICT Services Guide 2013

Microsoft meest ingehuurde ICT-dienstverlener

De Amerikaanse softwareleverancier Microsoft staat op de eerste plaats in de top drie van meest ingehuurde ict-dienstverleners, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Computable voor de ICT Services Guide. Het onderzoek is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Motivaction onder lezers en bezoekers van Computable. Capgemini en Atos volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Gevraagd naar de ict-dienstverleners waarmee zij in de afgelopen vijf jaar hebben samengewerkt, is in een vijfde van de gevallen Microsoft genoemd door de ondervraagde ict-managers en -professionals. Daarmee bemachtigt de ict-reus de eerste plaats in de top tien. 

Middenmoot

Capgemini volgt op een tweede plaats met 16 procent en ook Atos wordt vaak genoemd; in 16 procent van de gevallen is het bedrijf door respondenten ingehuurd in de afgelopen vijf jaar. HP (15 procent) en IBM (14 procent) volgen op de voet.

KPN IT Solutions, tot voor kort bekend als KPN Corporate Market, heeft een solide plek in de middenmoot. Cisco en Centric volgen met beide tien procent en Ordina en Sogeti met elk negen procent.

In 39 procent van de gevallen wordt door de respondenten aangegeven dat de leverancier waarmee zij hebben gewerkt niet in de lijst staat of er niet met een ict-dienstverlener is samengewerkt. 

Meest ingehuurde ict-dienstverlener (afgelopen 5 jaar)

1. Microsoft
2. Capgemini
3. Atos
4. HP
5. IBM
6. KPN IT Solutions (voorheen Corporate Market)
7. Cisco
8. Centric
9. Ordina
10. Sogeti

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het moet toch te denken geven dat de producten van Microsoft kennelijk (extreem) veel support nodig hebben.
Tijd voor wat anders, dus?

T.A. Oosterhoff: Dat is natuurlijk een redenatie van niks!

Een dienst kan ook zijn dat ze je adviseren, helpen met zinvol inrichten of kennis vergroten. Er staat nergens bij dat ze het meeste support moeten leveren.

Het verbaasd me overigens dat ze blijkbaar ze vaak diensten mogen leveren. Ik denk dat het beeld een beetje misleidend is omdat er geen getallen over geld bij staan.

Ik vermoed dat de dienstverlening in euro's bij Microsoft echt significant lager ligt dan bij de overige negen. Anders zouden ze ineens wel heel succesvol zijn geworden met het uitvoeren van hun strategie; devices, software, services.

Microsoft: Het gaat om om pc-tjes, die ook de domme terminals van mid- en mainframes hebben verdrongen, pc-tjes die veelal alleen aangeschaft konden worden met MS geinstalleerd. Maar goed, hoe dan ook, wedden dat AnsaldoBreda straks het meest ingehuurd wordt voor trein onderhoud, mocht de Fyra toch in nog in Nederland gaat reizen.
Capgemini krijgt vaak aanbestedingen door de offerte prijs en/of tijd die ze niet waar maken. Krijgen aanbestedingen van o.a. banken omdat die klant een aandeel heeft in Capgemini, en om hun eigen zooi op te ruimen.
Atos kan ik niet over oordelen. Ordina en IBM lijken mij terecht in het lijstje te staan, neemt niet weg dat IBM SAP consultancy leveren en dat is nou ook niet bepaald de zorgeloze Mercedes bedrijfswagen als het op maatwerk aankomt, ligt ook deels aan de consultants weet ik uit ervaring, zelfs de kinderen van school halen en mee terug nemen naar de klant en daar bezighouden heb ik al meegemaakt, zonder enige schroom, terwijl het urenschrijven gewoon doorging.

@Oskar Hendriks: Pc'tjes? Er wordt heel wat software voor het serverplatform van Microsoft ontwikkeld. In .Net, Sharepoint, BizTalk en SQL Server. Het beeld over Microsoft wordt voor velen nog bepaald door Windows XP/7/8 etc. Sinds Bill Gates ergens rond 2000 begonnen is de 'foundations' te leggen, kun je heel behoorlijke, bedrijfszekere en enterprise level software ontwikkelen. Wij doen dat dagelijks.

Enigszins geamuseerd lees ik dit geweldige artikel en de voor de hand liggende reacties erop.

De Kia-garage wordt ook veel vaker bezocht dan de Rolls-Roice-dealer.
Dit is ongetwijfeld omdat Kia kwalitatief betere auto's produceert dan Rolls-Roice.

Ik werk voor een grote enterprise organisatie met diverse MS-producten. Wij nemen al een aantal jaar bij zeer veel diverse leveranciers allerlei dienstverlening af. Ik kan zeer wel overwogen zeggen dat van alle leveranciers die ik van dichtbij tot nu toe heb meegemaakt, de zakelijke dienstverlening van Microsoft met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

@gast: Ja, maar wat is je referentiekader dan precies?

Zo heb ik een vriend die een tijd lang World of Warcraft verslaafd was en die zei ook dat het 'het beste spel' allertijden was, terwijl het ook het enige spel was dat hij ooit serieus gespeeld had.

En om bij dezelfde game te blijven maar ingaande op Leen Blom zijn verhaal. Die servers van hun gaan wekelijks 8 uur onderhoud in met reboots, updates en RAM poetsen (?). 95 procent uptime is niet echt iets om over naar huis te schrijven als je het mij vraagt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-07T08:59:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.