Unit4 claimt 40 procent verloningen SW-sector

Dit artikel delen:

40 procent van medewerkers bij instellingen in de sociale werkvoorziening in Nederland ontvangt een loonstrook die is samengesteld op basis van Unit4-softwarepakket Personeel & Salaris. Dat stelt het softwarebedrijf uit Sliedrecht, nadat het een opdracht heeft binnengehaald voor de verloning van 2800 werknemers van de Tilburgse sociale- werkvoorzieningsorganisatie Diamant-groep.

18k, de organisatie die de salarissen van de sociale werkvoorzieningsorganisatie in Tilburg verloont, is de 22'ste sw-organisatie die met het Unit4-pakket werkt. De leverancier zegt daardoor meer dan 40 procent van de sw-medewerkers in Nederland van een loonstrook te voorzien.

Diamant-groep gaat de komende drie jaar de loonverwerking van 2800 werknemers verzorgen met Unit4 Personeel & Salaris-software. De sociale werkvoorzieningsorganisatie uit Tilburg wil zo een efficiencyslag doorvoeren in de salarisadministratie. Na een Europese aanbesteding is gekozen om de salarisverwerking in huis te doen met Unit4 Personeel & Salaris. De salarissoftware wordt gekoppeld met het cliëntvolgsysteem Compas van Emergo Systems, het erp-systeem en het bi-systeem. De implementatie moet naar verwachting op 1 januari 2015 zijn afgerond.

Voor de Diamant-groep is het een belangrijk criterium dat de nieuwe leverancier goed en snel kan inspelen op de veranderende marktomstandigheden door de nieuwe Participatiewet die per 1 januari 2015 in werking treedt.

Integratie in erp-systeem

Flexibiliteit, de aanwezigheid van de vele cao’s en regelingen in het pakket, het om kunnen gaan met loonbeslagen en de prijs-kwaliteit verhouding zijn volgens Jos Mathijsen, hoofd administratieve ondersteuning bij 18k de belangrijkste afwegingen geweest in de keuze voor Unit4. 'Daarnaast is de integratiemogelijkheid met ons cliëntvolgsysteem Compas en ons erp-systeem van belang geweest en de kennis van Unit4 over salarisprocessen bij sw-organisaties. Door de inzet van Personeel & Salaris hebben we vanaf 2015 bovendien veel minder handmatige werkzaamheden, omdat de oplossing standaard veel meer functionaliteit biedt dan ons huidige pakket', voegt Mathijsen toe. ​

Diamant-groep biedt werk aan mensen door beperkingen geen plek kunnen vinden in de reguliere arbeidsmarkt in de regio Tilburg. Het gaat onder andere om groenvoorziening, schoonmaak, kringloopwinkel, dierenasiel, inpakwerkzaamheden, post en vervoer en detachering van medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-22T11:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.