Windows en Linux drijven NetWare in het nauw

Gebruikers van Novell NetWare staan voor een keerpunt, nu zowel Linux als Windows de markt van dat besturingssysteem aanvallen. Dat zegt onderzoeksfirma The Yankee Group.

“Netware-gebruikers staan voor een cruciale keuze wanneer ze nu hun legacy Netware-netwerken willen upgraden”, zegt Laura DiDio, analist bij The Yankee Group. De marktonderzoeker voerde een onafhankelijk onderzoek van honderd Novell-klanten en concludeert dat acht op de tien bedrijven tegen 2006 zullen migreren van Netware naar Windows. “En van de overige 20 procent, zei bijna 70 procent dat ze zouden kiezen voor Red Hat Enterprise Linux”, zegt DiDio. Aan Novell de schone taak om de Netware-verlaters over te halen te kiezen voor het eigen SuSE Linux, dat het vooralsnof duidelijk aflegt tegen Red Hat. 

Microsoft beweert dat het al meer dan 1,5 miljoen Novell Netware-gebruikers heeft kunnen binnenhalen en migreren naar Windows Server 2003. De softwaregigant zegt dat het massale migratieprogramma, dat Microsoft in november 2004 lanceerde samen met Quest Software, wordt uitgebreid met een verbeterde migratietool-ondersteuning voor klanten die een overstap overwegen van Novell GroupWise naar Exchange Server 2003.

Exchange Server 2003 is aangepast zodat het nu migratietools ondersteunt voor Novell GroupWise 6.5.x. Vroeger was er alleen ondersteuning voor de versies Novell GroupWise 5.x en Novell GroupWise 4.1xx

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat de schrijver van het artikel niet goed zijn huiswerk heeft gedaan. Novell heeft enkele dagen geleden de nieuwe versie van netware heeft geintroduceerd; de Novell Open Enterprise Server (OES). Dit is Netware (7) en de Linux variant.

Dus zo cruciaal is de keuze niet, als mensen voor het beste willen kiezen.

Gezien de reputatie van mevrouw DiDio zou dit bericht er aanmerkelijk beter op worden als ook de reactie van Novell erbij zou staan. Mevrouw DiDio zit duidelijk in het Microsoft kamp. Wie heeft dit onderzoek gefinancierd? Samen met de Exchange Server 2003 reclame op het einde komt dit weinig evenwichtig over. Jullie kunnen beter!

Als Yankee group hun werk goed zouden doen dan zouden ze er achter komen dat Novell uitkomt met OES (open enterprise server) dit is een combinatie tussen de kracht van Netware en SUSE Linux. Hierbij zullen de Netware onderdelen nogeens geheel vernieuwd zijn! De gebruiker kan zelf de keuze maken over te stappen naar Linux of een nieuwe krachtige versie van Netware te gebruiken of een mix van beiden.

Ja.Als dit onafhankelijke onderzoek bewijst dat het echt onafhankelijk was (niet gefinancierd door microsoft) dan geloof ik het :D

Met een gemiddeld potlood kun je een lijn tekenen van 60km lang en circa 45.000 woorden schrijven aldus een recent onderzoek .. kortom informatie waar je niet veel aan hebt zoals dit artikel dat een serieus vakblad als Computable letterlijk overneemt. Kom op redactie! Dat kan beter! Waar blijven de verhalen van over Brainshare in Salt Lake City? Misschien wat foto's van de in nauw gedreven systeembeheerders op de conferentie aldaar in uw vakblad.

Ik kan het niet anders dan eens zijn met de overige reacties.

Was het niet ook de Yankee group die meldde dat Windows standaard veiliger en goedkoper was dan Linux?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-21T13:20:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.