Managed hosting door True

Enigma neemt aandeel in iBeacon-start up

 

Betalingsverkeerdienstverlener Enigma Consulting uit Zeist neemt een belang van 10 procent in inBeacon. Die Utrechtse start-up ontwikkelt diensten rondom bluetooth-platform iBeacon. Naast de financiële participatie kondigen de bedrijven aan dat ze kennis en ervaring uitwisselen rond betaalplatformen en de technische en strategische inzet van bluetooth-toepassingen. De overige 90 procent van het bedrijf blijft in handen van de drie oprichters.

inBeacon introducerde in augustus 2014 software waarmee mobiele apps gekoppeld kunnen worden aan iBeacons en onderliggende bedrijfssystemen. iBeacon is de verzamelnaam voor apparaten die een Bluetooth 4.0 Low Energy (BLE) signaal uitzenden. Een smartphone kan dat BLE signaal gebruiken om nauwkeurig de afstand te bepalen van de smartphone naar de uitzendende iBeacon.

inBeacon-oprichter Remco Bron: 'In vergelijking met nfc (near field communication) is het bereik van iBeacon groter, namelijk twintig tot vijftig meter en het werkt altijd via een app.' Toepassingen zijn er onder meer in winkels. Gebruikers die toestemming hebben gegeven om gegevens uit te zenden en te ontvangen, kunnen bijvoorbeeld via de app in contact worden gebracht met een medewerker of krijgen een persoonlijk aanbod. iBeacon koppelt locatie, tijd en plaats van de gebruiker bijvoorbeeld aan een aanbieding. De software die als webdienst wordt geleverd is te koppelen met mobiele platformen van Apple, Android en de nieuwste versie van Windows.

Enigma werkt aan een concept met de naam Beaconstreet, waarbij in een winkelstraat de betalingen, loyaltyprogramma's en marketing verlopen via het iBeacon-platform. inBeacon levert onder meer diensten aan de bloemenveiling in Aalsmeer en leverancier van volgnummersystemen Qmatic.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5223934). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×