ING en ABN verlichten schuldenlast Ordina

Euro

Ict-dienstverlener Ordina sluit een nieuwe bankkrediet af met de banken ABN Amro en ING ter waarde van dertig miljoen euro. Dit vervangt de eerdere faciliteit van 35 miljoen euro die in november 2016 zou aflopen. De looptijd van de nieuwe financiering bedraagt initieel drie jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van tweemaal één jaar. Gekoppeld aan de lagere lening krijgt Ordina ook een lager rentepercentage op het krediet, waardoor onderaan de streep de schuldenlast van Ordina minder zwaar op het totaalresultaat drukt.

In 2011 sloot Ordina een herfinanciering af met ABN Amro, ING en NIBC met een kredietwaarde van 35 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar. Deze wordt nu vervangen door een nieuwe herfinanciering ter waarde van dertig miljoen euro. Hiermee wordt de schuldenlast van Ordina verlaagd.

Bijkomend voordeel van de nieuwe financieringsfaciliteit is de daling van de rente tot 1,00 procent. In het de oude faciliteit was dit tussen de 2,25 procent en 3,75 procent. Hiermee heeft Ordina naar eigen zeggen de herfinanciering onder zeer gunstige voorwaarden afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-20T10:14:00.000Z Suzanne Martens