ICT Group overtuigt in eerste helft 2016

Stijging

ICT Group uit Barendrecht heeft in de eerste zes maanden van 2016 zijn omzet met 22 procent zien stijgen tot 42,1 miljoen euro. In het eerste helft van 2015 was dat nog 34,6 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 2,1 miljoen euro, een toename van 44 procent ten opzichte van een jaar geleden (1,5 miljoen). Volgens topman Jos Blejie droegen alle kernactiviteiten bij aan deze betere resultaten.

Van de omzet van 42,1 miljoen euro behaalde ICT Group (voorheen ICT Automatisering) 32,3 miljoen in de Nederlandse markt. De systeemintegrator annex technisch dienstverlener heeft de ambitie om internationaal te groeien. Bij ICT Group werken zo’n 750 man.

ICT Group blijft ook de komende tijd mikken op autonome groei in combinatie met overnames. De autonome groei lag in het afgelopen half jaar op 8 procent. Op het vlak van overnames nam de ict-dienstverlener in deze periode de meerderheid van de aandelen in BMA (Buro Medische Automatisering) uit Houten over. In 2019 volgt de aankoop van het resterende belang van 49 procent.

Verder nam het bedrijf afgelopen juni een deel van de ict-activiteiten van het voormalige Imtech-onderdeel Traffic & Infra over. Het gaat om ict-diensten voor waterschappen en waterbedrijven.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-18T11:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.