Avantage neemt Dutchict over

Deal handen schudden overname

It-dienstverlener Avantage uit Capelle aan den IJssel heeft Dutchict overgenomen. De activiteiten van Dutchict - met vestigingen in Almere en Wateringen - worden vooralsnog onder de eigen naam voortgezet. Het is voor Avantage de tweede overname in korte tijd. Eind vorig jaar lijfde het bedrijf al The Data Caretakers in.

Door de bundeling van krachten ontstaat een it-organisatie met ruim tweehonderd medewerkers. Volgens Avantage-oprichter Frank Overhand is de gerealiseerde schaalvergroting noodzakelijk om de ontwikkelingen in it-land te kunnen volgen en zelfs voor te blijven. 'Het IT-landschap verandert voortdurend en om daarin een rol van betekenis te kunnen spelen, is slagkracht essentieel. We behoren nu tot de grootste mkb-gerichte it-leveranciers in Nederland.'

Het directieteam van Avantage, dat tot begin 2017 uit Eric Carree en Bart Spel bestond, is uitgebreid met voormalig Dutchict-directeur Joost van Hest, die bij Avantage de commerciële zaken gaat behartigen.

Dutch ICT Groep is in 2012 opgericht en bestaat uit ict-dienstverlener Dutchict (een samensmelting van JMS, s4ict en B+P IT Services) en het datacenter Dataproof, dat gevestigd is in Wateringen. Ook heeft Dutch ICT Groep een meerderheidsbelang in detacheringspartner Obtain. Tot voor kort had Dutchict tevens een belang in hosted telefonie aanbieder Call-Hosted, maar dat is vorig jaar verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-20T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.