Yourhosting en Ifective werken samen in Azure Stack

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Hosting- en clouddienstverlener Yourhosting en ict-dienstverlener Ifective gaan samenwerken. Ifective helpt klanten van Yourhosting met het herschrijven van legacy-applicaties zodat deze zijn te beheren op het Microsoft Azure-platform. Anderzijds brengt Ifective het beheer van nieuwe klanten onder bij Yourhosting. De partijen lopen met hun samenwerking voor op Azure Stack dat vanaf eind september in Nederland op de markt komt.

Het Zwolse Yourhosting ondersteunt klanten binnen verschillende ict-gebieden, van de ontwikkeling en migratie tot het beheer, de technische ondersteuning en hosting. Een deel van die dienstverlening realiseert het bedrijf met partners zoals Ifective.

Ifective, gevestigd in 't Harde, herschrijft oude maatwerksoftware zodat deze is te migreren naar het Azure-platform van Microsoft. Volgens het bedrijf vragen her-ontwikkelde applicaties om minder datatransmissie en opslag en kunnen klanten deze goedkoper in de cloud hosten. De kosten van een applicatierenovatie zouden binnen twee jaar terugverdiend zijn.

Michiel Hameete, directeur en oprichter van Ifective licht toe: 'Doordat we voortaan de cloud-applicaties van klanten gaan hosten bij Yourhosting, hoeven we geen energie meer te steken in hostingexpertise en de strenge certificering die Microsoft op dit gebied heeft.' Hij benadrukt dat zijn businessconsultants zich nu volop kunnen richten op software-ontwikkeling en het verbeteren van de samenwerking met klanten en partners.

Azure Stack

Met de samenwerking lopen beide bedrijven vooruit op de beschikbaarheid van Azure Stack. Die is vanaf eind september 2017 beschikbaar in Nederland. Azure Stack is de opvolger van Azure Pack, Microsofts technologie voor de bouw van private clouds. Het biedt integratiemogelijkheden met Public Azure.

Taken en data zijn met Azure Stack tussen een eigen infrastructuur en de datacenters van Microsoft te verplaatsen. Het idee is dat bedrijven zo gebruik kunnen maken van de schaalbaarheid en flexibiliteit van Microsofts publieke clouddiensten en zich er tegelijkertijd van verzekeren dat ze voldoen aan hun eigen veiligheidsnormen en wet- en regelgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-28T15:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.