Microsoft schikt patentenconflict TCP

Microsoft en Broadcom hebben een schikking getroffen met Alacritech over diens patenten op netwerktechnologie. Dat omvat TCP-verbeteringen die Microsoft in een toekomstige update voor Windows Server 2003 wil brengen.

De schikking maakt een einde aan de rechtszaken die heen en terug waren aangespannen. Microsoft en Broadcom krijgen nu toegang tot Alacritechs patentenportfolio.

 

De Windows-leverancier zet dan ook zijn ontwikkelplannen door om schaalbare netwerktechnologie op te nemen in Windows Server 2003. Dat besturingssysteem krijgt begin komend jaar een update, het Scalable Networking Pack (codenaam TCP Chimney).

 

Microsoft stelt dat TCP Chimney het prestatieniveau van netwerkverkeer verbetert voor applicaties met veel I/O. Dit omvat onder meer backup en restore, netwerkopslag, zware rekentaken (high performance computing), webservers met meerdere processoren en de eigen mailserver Exchange.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-15T10:57:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.