Dell brengt opslag-portfolio naar hoger niveau

Dit artikel delen:

Meer dan vijfhonderd softwareverbeteringen voert Dell Technologies door in zijn portfolio. De overdracht naar de publieke cloud, met het zogenaamde Project Alpine, staat hierbij centraal. Opvallend daarbij is de deal met Snowflake.

Dell Technologies deed de aankondigingen naar aanleiding van hun gebruikersconferentie die deze week loopt. ‘Organisaties over de hele wereld rekenen op Dell om hen te helpen sneller te werken en hun data om te zetten in een concurrentievoordeel’, stelde Jeff Clarke, vicevoorzitter en co-chief operating officer van Dell Technologies daar. ‘Daarvoor leveren we belangrijke software-vernieuwingen binnen ons hele portfolio.'

Meer precies: meer dan vijfhonderd softwareverbeteringen in opslagproducten Dell PowerStore, PowerMax en PowerFlex moeten zorgen voor snellere data-inzichten, betere multi-clouddatacontrole en verhoogde veerkracht en weerbaarheid, en dit volgens Dell zonder extra kosten voor bestaande klanten. De verbeteringen worden aangehaald als voorbeelden van storagesoftware-innovatie na de introductie van Project Alpine, waarmee Dell zijn storagesoftware naar publieke clouds brengt voor gebruiksscenario's als hybride cloud en multi-cloud.

Van PowerStore naar PowerFlex

De voorbeelden van de verbeteringen zitten divers in de opslag-portofio. Zo zou Dell PowerStore, naar eigen zeggen de snelst groeiende nieuwe architectuur in de geschiedenis van het bedrijf, een prestatieverbetering leveren van vijftig procent voor mixed workload-belasting en neemt de grote van capaciteit met twee derde toe. Klanten zouden strategieën voor bedrijfscontinuïteit beter kunnen plannen met alleen softwarematige metroreplicatie met hoge beschikbaarheid die snel zou moeten kunnen worden geconfigureerd.

Dell PowerMax introduceert verbeteringen op het gebied van cyberweerbaarheid, waaronder zogenaamde air-gapped cyberkluizen voor traditionele en mainframe-implementaties. En Dell PowerFlex softwaregedefinieerde infrastructuur moet dan weer de traditionele en moderne workloads consolideren met nieuwe bestandsservices die uniforme blok- en bestandsmogelijkheden op één platform mogelijk maken. Voorts moet PowerFlex multi-cloud en devops vereenvoudigen met naar eigen zeggen de breedste bestands- en blok-ondersteuning voor alle grote Kubernetes en containerorkestratieplatforms van Amazon, Google, Microsoft, Red Hat, Suse en VMware.

Snowflake

Een andere opmerkelijke deal die Dell bekendmaakte is er een met Snowflake, het bedrijf achter de Data Cloud. Ook hier staat de overgang naar de (multi-)cloud centraal. Zo trekken Dell en Snowflake samen op om gegevens van de bedrijfsgegevensopslagportefeuille van Dell te koppelen aan de Data Cloud van Snowflake. De samenwerking moet klanten meer flexibiliteit bieden in multi-cloud-omgevingen en hen helpen te voldoen aan eisen inzake gegevenssoevereiniteit en het eenvoudig omzetten van gegevens in inzichten.

Eens de koppeling beschikbaar is, zullen klanten van Dell en Snowflake gegevens die ter plaatse zijn opgeslagen op objectstorage van Dell kunnen gebruiken met de Data Cloud van Snowflake, terwijl ze hun gegevens lokaal blijven bewaren of probleemloos kopiëren naar publieke clouds. De twee bedrijven zullen in de tweede helft van 2022 streven naar product-integraties en gezamenlijke go-to-marketinspanningen. ‘Met de eerste samenwerking in de sector tussen storagesystemen ter plaatse en de Data Cloud van Snowflake kunnen we het saas-providerecosysteem van Dell uitbreiden voor gegevensinzichten ter plaatse en in publieke clouds’, besluit Jeff Boudreau, voorzitter van de Dell Technologies Infrastructure Solutions Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-06T10:19:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.