Informatica bouwt 'database-brug' naar Salesforce.com

Informatica Corporation gaat een samenwerking aan met AppExchange van Salesforce.com. Het bedrijf geeft het klanten de mogelijkheid gegevens in hun databases makkelijk over te zetten naar de online crm-applicatie van Salesforce.com.

Klanten kunnen met de Informatica-tool PowerCenter Connect een brug bouwen tussen hun databases en Salesforce.com. Het is de eerste stap die Informatica zet op het ‘on-demand’ vlak. Een volgende stap is de databaseserver zelf bij Salesforce.com te plaatsen. Daarna wil Informatica ook samenwerken met andere ‘on-demand’-leveranciers. De lokatie van de server zal dan weinig meer uitmaken.

“Software-as-a-service wordt door outsourcing steeds belangrijker”, zegt Informatica-ceo Sohaib Abbasi op de gebruikersbijeenkomst die deze week plaatsvindt in San Francisco. Informatica zet deze stap dan ook om aan de vraag van cio’s en it-managers te voldoen.

De softwareleverancier hoopt zo echter ook meer klanten in het mkb aan te trekken. Salesforce.com hoopt met deze samenwerking meer en grotere (Informatica) klanten te laten overstappen naar zijn crm-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-24T10:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.