Managed hosting door True

Winst opslag-software jaarlijks 10 procent hoger

De brutowinst van opslag-software neemt met ruim 10 procent per jaar toe. Dit blijkt uit recente cijfers van IDC.

In het tweede kwartaal van 2007 groeide de brut winst van opslag-software naar 2,8 miljard dollar, een stijging van 10,4 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Dat blijkt uit recente cijfers van onderzoeksbureau IDC.

EMC blijft markleider, maar zag het aandeel licht dalen van 26 procent in het tweede kwartaal van vorig jaar naar 24,6 procent in de overeenkomstige periode in 2007. Ook Symantec, de op een na grootste partij, zag het marktaandeel iets krimpen; van 18,1 procent naar 17,5 procent.

IBM (derde in orde van marktaandeel) zag de bruto winst groeien met 19 procent. Het marktaandeel steeg daardoor van 12,1 naar 13 procent. IDC plaatst de kanttekening dat het IBM-cijfer voor het tweede kwartaal van 2007 een optelsom is van het resultaat van IBM en het overgenomen Softek Storage Solutions.

Op de vierde plaats prijkt NetApp met een markaandeel van 10,7 procent. Het bedrijf maakte de laatste jaren een constante groei door van 34 procent per jaar. HP, vijfde op de ranglijst van grootste fabrikanten van opslag-software, zag de bruto winst afnemen met 2 procent, Het marktaandeel daalde van 5,3 naar 4,7 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.