Managed hosting door True

Nieuw project leert studenten omgaan met bi-tools

Cognos, Centric, HEO ICT Kenniscentrum en de Gemeente Hengelo gaan studenten de kans geven om gemeentelijke data te analyseren met bi-tools. Dit gebeurt in het project 'Business Intelligence voor Hogescholen'.

Centric, Cognos, HEO ICT Kenniscentrum en de Gemeente Hengelo hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De vier gaan samenwerken in het project ‘Business Intelligence voor Hogescholen', dat het gemeentelijke bedrijfsproces inzichtelijk moet maken voor studenten in het hoger onderwijs.

Onderwijsinstellingen krijgen van de deelnemende gemeenten reële gemeentedata waarmee de studenten aan de slag kunnen. Deze data wordt geanonimiseerd aangeboden in Cognoskubussen, waardoor de gegevens beschikbaar zijn voor allerlei analyses door de studenten. Cognos levert de software voor de analyses en zal de opleiding voor de docenten verzorgen. Centric zal de via internet benaderbare analyseomgeving ontwikkelen en beheren.

"Studenten worden er enorm door geprikkeld. Zij kunnen een reële hypothese toetsen, gebruikmakend van de nieuwste technologie," zegt H. de Rooij, docent aan de Hanzehogeschool Groningen. De heer Aaftink, hoofd Burgerzaken van de gemeente Hengelo ziet ook mogelijkheden. "Op basis van de gegevens in deze omgeving krijgen we straks via studenten conclusies en aanbevelingen waar we beleidsmatig iets mee kunnen. Zij zorgen met een frisse kijk op zaken vaak voor een verrassende wending.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er is nog een ander alternatief. Gemeentebegrotingen en Rekeningen worden sinds jaar en dag bijgehouden in een separate database. Deze worden zeer toegangelijk gemaakt door de club:

www.gemeenteanalyse.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-26T10:35:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.