'Betere dienstverlening belangrijker dan groene ict'

Groene ict en web 2.0 zullen ondanks de huidige hype niet hoog staan op de agenda voor komend jaar. Betere dienstverlening zal binnen de ict-industrie centraal staan. Business intelligence, samenwerking en integratie van data en systemen en workflow-management moeten tot betere dienstverlening leiden, vinden CIO's.

Betere dienstverlening is een van de belangrijkste prioriteiten van ict-bedrijven in 2008. De groene hype en de mogelijkheden van Web 2.0 worden minder belangrijk geacht. Dat is de uitkomst van onderzoek onder 251 Chief Information Officers (CIO's) van grote ict-bedrijven door Ziff Davis. De CIO's zien het verbeteren van klanttevredenheid door betere dienstverlening als de grootste prioriteit voor het komende jaar (35 procent). Het verbeteren van bedrijfsprocessen komt op de tweede plaats (34 procent) en een bijdrage leveren aan nieuwe bedrijfsstrategieën is volgens 31 procent van de respondenten de belangrijkste uitdaging voor 2008.

Uit de antwoorden komt naar voren dat business intelligence een belangrijk middel is om de beoogde verbetering van de dienstverlening te bereiken. Bijna dertig procent van de respondenten noemt de integratie van data en systemen als de belangrijkste technologische verbeteringen die moet bijdragen aan de bedrijfsstrategie voor 2008. ‘Disaster recovery' (data herstel) en bedrijfscontinuïteit (business continuity) staan ook hoog op de prioriteitenlijst van technologieën die een bijdrage moeten leveren aan de bedrijfsdoelen voor het komende jaar.

Groene ict blijft een belangrijk onderwerp maar het wordt volgens de onderzoekers overschaduwd door de nadruk op betere dienstverlening. "Zolang energiekosten blijven toenemen en aangezien de ict-industrie een grootverbruiker van energie is, ligt daar de noodzaak om energie te besparen. Daarbij is het belangrijk dat er niet wordt ingeboet op het serviceniveau."  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-31T11:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.