Business Objects-oprichter zwaait af

Nu de overname van Business Objects door SAP is afgerond, legt oprichter, chairman en chief strategy officer Bernard Liautaud zijn functies neer. Mogelijk treedt hij later dit jaar toe tot de raad van bestuur van SAP.

Oprichter, chairman en chief strategy officer Bernard Liautaud legt de functies die hij bij zijn bedrijf Business Objects bekleedt met onmiddelijke ingang neer. Aanleiding hiervoor is de afronding van de overname van het bedrijf door ict-dienstverlener SAP. Op 15 januari bezat SAP ruim 87 procent van de aandelen, waardoor de overname ter waarde van 4,8 miljard euro als afgerond mag worden beschouwd.

Liautaud richtte Business Objects op in 1990 en leidde het tot 2005 als ceo. John Schwarz volgde hem op. Liautaud zal SAP-ceo Henning Kagermann nog tot juni van dit jaar adviseren. Nadien wordt hij waarschijnlijk voorgedragen om verkozen te worden tot lid van de raad van bestuur van SAP.

Overigens publiceerde Business Objects voor de laatste keer aparte resultaten. Het bedrijf voelde door de eigen overnames (Cartesis en Inxight) en door de overname door SAP een druk op de rendabiliteit. De operationele jaarwinst bedroeg 104 miljoen dollar, of 7 procent van de omzet, vergeleken met 9 procent van de omzet vorig jaar. De totale omzet bedroeg 1,51 miljard dollar, 20 procent hoger dan vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-31T12:21:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.